CHP Konak İlçe Başkanlığı, son dönemde yüksek fiyat artışı gösteren elektrik faturalarına yönelik bir basın açıklama yaptı. Açıklamayı okuyan Gruşçu, “Ülkeyi yönetemeyen AKP iktidarı, yanlış politikalarının faturasını her zaman ki gibi yine vatandaşa kesti” diye konuştu.

CHP Konak: AKP yanlış politikalarının faturasını vatandaşa kesti

BİRGÜN EGE

CHP Konak İlçe Başkanlığı Konak Kemeraltı Çarşısı girişinde hükümetin enerji politikalarına ilişkin bir basın açıklaması düzenledi. Açıklamayı okuyan CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, “Artık şirketlerin değil, vatandaşın refahı için kararlar alın. Yandaşların cebini doldurdunuz, vatandaşın cebini ise yaktınız” ifadelerini kullanırken, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel de, “Yeter artık, yaptığınız zamlar yeter, yıl içerisinde hangi memura o kadar zam yaptınız? Elektrik faturalarında TRT payı var; bu TRT halkın TRT’si değil, iktidarın borazanı!” dedi.

Gruşçu,”20 yıldır ülkemizde nefes alan tüm canlılara adeta acımasızca zulmeden AKP hükümetinin başarısız olduğu konuların başında, maalesef ki enerji ve altyapı sorunları geliyor. Enerji ve altyapı politikalarının yarattığı sonucu, gelişmiş Avrupa ve dünya ülkeleri ile kıyasladığımızda arada ki uçurum vatanını, bayrağını, milletini seven her bir yurttaş için can yakıcı bir boyuta ulaşmıştır. Özelleştirilen elektrik dağıtım firmalarının gerçekleştirilen zamlara karşı sergilediği açgözlü tutumu ve adeta bir tek adam klasiği haline gelen sömürü sistemi, bu zor pandemi günlerinde vatandaşın belini doğrultmasına her geçen gün daha da engel olmaktadır. Şahsım hükümetinin ucuz ve kaliteli hizmet söylemleriyle özelleştirdiği elektrik dağıtımları, bugün geldiğimiz noktada söylenenin aksine herhangi bir indirim uygulaması yerine, arka arkaya gelen zamlara yol açtı. Ucuzlayacağı ve kalitesinin artacağı söylenen elektrik hizmeti bu yanlış politikalar sayesinde yalnızca 3 yılda, tam 2 katı fiyatına yükseldi” diye konuştu.

‘İKTİDAR BÜTÜN KURULUŞLARI SATTI’

chp-konak-akp-yanlis-politikalarinin-faturasini-vatandasa-kesti-929638-1.

Gruşçu’nun açıklamasının ardından CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel de kısa bir konuşma gerçekleştirdi. “Türkiye bugünlerde inanılmaz derece umutsuzluk çeken, yüzü gülmeyen insanların memleketi oldu” diyen Sertel, “Verilen sözlerin tutulmadığı, memurların ezildiği, vatandaşların ayın sonunu bırakın ayın 10’unu bile getiremedikleri bir ülke haline geldik. Elektrik kurumları sadece kendi kârını düşüren şirketler oldu. Bu iktidar bütün kuruluşları sattı. İktidar, halkımızın inanılmaz tasarruflarla yarattığı fabrikaları, kurum kuruluşları, bütün kitleri sattı, savdı. Şimdi bizi zalimlerin eline bıraktı. Kendileri de verilen sözleri tutmadığı gibi, yoksul insanların elektriksiz, doğalgazsız, susuz, ekmeksiz kalmasını saraydan izler hale geldiler. Çok söz verdiler. 10 yıldır memurlar 3600’ü bekliyor” dedi.