CHP Meclis Grubu, koronavirüs nedeniyle ihtiyaç sahiplerine yardım kampanyası başlattı. CHP grup başkanvekilleri, milletvekillerine gönderdiği yazıda; ayni ve nakdi yardımlarını kendi seçim bölgelerindeki belediyeler üzerinden yapmaları istendi

CHP'den milletvekillerine bağış çağrısı

Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Grubu, yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle ihtiyaç sahiplerine yardım kampanyası başlattı.

CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Engin Özkoç ve Özgür Özel imzası ile CHP'li milletvekillerine gönderilen yazıda, bağış yapacaklarsa kendi seçim bölgelerindeki belediyelere yapmaları çağrısında bulunuldu.

CHP Grup Başkanlığı'ndan gönderilen yazıda şu ifadeler kullanıldı:

"Covid-19 salgını nedeniyle çok sayıda vatandaşımızın ekonomik olarak mağdur hale geldiği, zaten var olan işsizliğin katlanarak arttığı hepimizin malumudur. Dayanışma ve yardımlaşma ulusumuzun karakteristik baskın özelliğidir. Mağdur ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın bu zor zamanında yanında olmak grubumuzun da insani ve millî sorumluluğudur. Alınan karar gereğince ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ayni ve nakdi yardımların seçim bölgelerindeki CHP'li belediyeler üzerinden imkanlarınız nispetinde yapılması kararlaştırılmıştır."

chp-koronavirus-nedeniyle-yardim-kampanyasi-baslatti-712352-1.

CHP'Lİ BELEDİYELERİN KAMPANYALARI ENGELLENMİŞTİ

İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir belediyelerinin koronavirüs nedeniyle ekonomik güçlük çeken yurttaşlara yardım için başlattığı yardım kampanyaları, İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı genelgeyle engellenmişti.

İçişleri Bakanlığı bir genelge yayımlayarak bazı yerel yönetimler başta olmak üzere kurum, vakıf ve derneklerin Yardım Toplama Kanunu'nun açık hükümlerine rağmen 'herhangi bir izin almadan bazı hesapları ilan ederek yardım toplama faaliyetine giriştikleri' belirtilerek bu konuda işlem yapılması istemişti.