CHP kurmayları, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası adaylığı için 'hayırlı olsun' yorumuna "Cumhur İttifakı ‘Adaylık ilanı’ diyerek Kemal Bey’in 6’lı masayı yok saydığı algısını oluşturmaya çalışıyor. Genel başkanımız adayı masanın belirleyeceğini açıkladı ve masa açıklamadan adaylık ilan etmez" sözleriyle tepki gösterdi.

CHP kurmaylarından Erdoğan'ın 'Hayırlı olsun' sözlerine 'Adayı 6'lı masa belirler' yanıtı

CHP kurmayları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Sivas’ta bir yerel kanalda “'Bir de şu Kılıçdaroğlu’nu deneyelim’ denilmesi lazım” açıklamasını 'adaylık ilanı' olarak yorumlayarak "Hayırlı olsun. Bu isabetli oldu. Türkiye, Bay Kemal gibi bir adayı görmekle, nasıl bir cumhurbaşkanlığı yarışı olacağını göreceğiz" diyen AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tepki gösterdi.

Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'ın haberine göre CHP kurmayları, Erdoğan'ın bu yorumuna 6’lı masayı işaret ederek yanıt verdi. 'Erdoğan’ın açıklamasının 6’lı masaya karşı bir hamle olduğunu' söyleyen CHP kurmayları, "Genel başkan bir soru üzerine bu sözleri söyledi ve her zaman yaptığı açıklamalardan farklı bir şey demedi. Kendisi toplumun farklı kesimlerini bir arada tutan bir isim ve böyle demesi çok doğal" dedi.

Kurmaylar, "Daha önce de ‘6’lı masa uzlaşırsa ben hazırım’ demişti. Biz parti olarak da her zaman kendisinin adaylığını desteklediğimizi söylüyoruz. Ancak her zaman ‘Adayı altılı masa belirleyecek’ açıklamasını da yapıyoruz. Cumhur İttifakı ‘Adaylık ilanı’ diyerek Kemal Bey’in 6’lı masayı yok saydığı algısını oluşturmaya çalışıyor. Böyle bir şey söz konusu değil. Genel başkanımız adayı masanın belirleyeceğini açıkladı ve masa açıklamadan adaylık ilan etmez" ifadelerini kullandı.