BirGün’ün gündeme getirdiği Türkiye Diyanet Vakfı’na (TDV) bağlı Yayın Matbaacılık ve Ticaret İşletmesi’nin sermaye artışına tepki gösteren CHP’li Mustafa Adıgüzel, “TOKİ’nin faizi, baldızın caizi… Hemen her konuda Diyanet’in fetvası var. Acaba bu TDV’nin şirketinin sermaye artırımı ile ilgili ne düşünüyor?” diye sordu.

CHP’li Adıgüzel’den Diyanet Vakfı’na bağlı işletmenin sermaye artışına tepki: Buna fetvanız var mı?

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, BirGün’ün gündeme getirdiği Türkiye Diyanet Vakfı’na (TDV) bağlı Yayın Matbaacılık ve Ticaret İşletmesi’nin sermaye artışına tepki gösterdi.

Vakıfların, “Zenginden alıp fakire vermek” amacıyla kurulduğunun altını çizen Adıgüzel, “Ancak Diyanet Vakfı bunu tersinden yapıyor. Fakirden alıp zenginleşme aracı olarak kullanıyor” dedi.

Adıgüzel, Diyanet’in bu konuda ne düşündüğünü de sorarak, “Acaba bu TDV’nin şirketinin sermaye artırımı ile ilgili ne düşünüyor? Bu konuda da bir fetvası olacak mı?” ifadelerini kullandı.

Adıgüzel açıklamasında şunları kaydetti:

“Diyanet Vakfı Sayıştay denetimine de tabi değil. AKP döneminde özellikle bu tür işlemler Sayıştay denetimine tabii olmayan vakıf ve dernekler gibi kurumlar üzerinden yapılıyor. Ali Erbaş yönetiminde Diyanet kurumu da AKP ve Erdoğan’ın politikalarına uyan faaliyetler vermekle uğraşıyor. TOKİ’nin faizi, baldızın caizi… Hemen her konuda Diyanet’in fetvası var. Acaba bu TDV’nin şirketinin sermaye artırımı ile ilgili ne düşünüyor? Bu konuda da bir fetvası olacak mı? Cemevlerinin ibadethane sayılması konusundaki soruya, ‘Bu benim yetki alanımı aşar’ diyen Diyanet kurumu gelip bu sermaye artırımına ses çıkartmıyor.”