CHP'li Mustafa Adıgüzel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 10 Kasım'da yaptığı konuşmayı kitapçık halinde okullara dağıttırdığını ve kitapçıkta skandal ifadelerin yer aldığını belirtti.

CHP'li Adıgüzel: Erdoğan skandal konuşmasını okullara dağıttırdı

CHP Ordu Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Dr. Mustafa Adıgüzel, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Erdoğan, 10 Kasım'da yaptığı skandal konuşmayı kitapçık halinde bastırıp liselere dağıttırıyor. 14 yaşında çocuklara siyaset yapıyor. Okullar sizin siyasi laboratuvarınız, ocaklarınız değildir" açıklamasında bulundu.

"Velilerin izni olmadan, hangi hakla, devlete emanet edilen çocuklara bir siyasi partinin genel başkanı icraatlarını ve siyasi fikirlerini empoze etmeye kalkmaktadır?" diye soran Adıgüzel, "Metinde geçen 'Başında bulunduğum hükümet' tanımı ile zaten amacını açık etmektedir. 28 sayfalık kitapta tek bir Atatürk resmine karşın 6 tane Erdoğan resmi vardır. Atatürk’ün eksiklikleri de olabileceği, Sakarya’daki Tank Palet fabrikası, Suriye'ye yaptığımız askeri harekâtlar vb. 10 Kasım'ı 2002’den başlayan bir 'İcraatin içinden' programına çevirmiştir" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet'in aktardığına göre, 5 sayfa boyunca Osmanlı güzellemesi yapıldığını söyleyen Dr. Adıgüzel, "Metinde, Cumhuriyetle birlikte gerçekleşen harf devrimini 'her şeyin sıfırlanması' olarak niteleyerek, 10 Kasım günü bu devrimi yapan Atatürk’ü hem de Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumunda eleştirmeye kalkıyor" dedi.

"Kitapta 'Gazi Mustafa Kemal Ankara’daki Meclis’i yine Osmanlı adına faaliyete geçirmiştir.' gibi skandal bir ifade de vardır. Atatürk’e ilişkin birkaç olumlu ifade ise, etki etmeye çalıştığı kesimlere asıl maksadı olan siyasi fikirlerini empoze etmek için kullanılan bir yöntemdir" ifadelerini paylaşan Adıgüzel, "Bütün velileri de öğrencileri de kendilerine verilmeye çalışılan Erdoğan'ın 10 Kasım siyasi konuşma kitapçığını almamaya ve bu yaşta çocuklara yapılmış, Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki en büyük siyasi operasyonu boşa çıkarmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

TALİMAT BAKANLIKTAN

Ordu Milli Eğitim Müdürü ile görüştüğünü ve talimatın bakanlıktan geldiğini aktaran Adıgüzel, Türkiye'deki bütün liselere bu kitapçığın dağıtılacağını belirtti.

chp-li-adiguzel-erdogan-skandal-konusmasini-okullara-dagittirdi-683812-1.

chp-li-adiguzel-erdogan-skandal-konusmasini-okullara-dagittirdi-683813-1.