AKP ve MHP'nin hazırladığı yeni spor yasa teklifinin spor kulüplerini dernek statüsünden şirkete çevireceğini söyleyen CHP'li Adıgüzel, "Teklifle siyaset, sporu esir alacaktır" dedi.

CHP'li Adıgüzel, yeni spor yasası teklifini eleştirdi: Siyaset, sporu esir alacak

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, AKP ve MHP'nin hazırladığı yeni spor yasa teklifini "Teklifle siyaset, sporu esir alacaktır. Sporun finansal yönetimi topyekun krize adaydır" sözleriyle eleştirdi.

Adıgüzel, Meclis'te düzenlediği basın toplantısına, futbol naklen yayınlarının TRT tarafından ücretsiz şekilde yapılmasını önerdi.

Yeni spor yasa teklifini eleştiren Adıgüzel, düzenlemenin spor kulüplerini dernek statüsünden şirkete çevireceğini anlattı. Adıgüzel, "Bütün spor kulüpleri borç batağında. Türk Ticaret Kanunu'na tabi olur olmaz, ertesi sabah hepsi iflas eder. Birçok büyük spor kulübünün bu şekilde borç-iflas kıskacıyla kayyuma ve uluslararası şirketlere satılma ihtimalini doğurur" değerlendirmesinde bulundu.

'SPORUN FİNANSAL YÖNETİMİ TOPYEKUN KRİZE ADAYDIR'

Adıgüzel, düzenlemenin, spor kulüplerinin denetimlerini karmaşık; Gençlik ve Spor Bakanına yönetimleri tek başına görevden alma yetkisi verdiği için de seçimleri anlamsız hale getireceğini ifade ederek, "Spor kulüplerinin bir mali disipline alınması için toplumda beklenti var. Bu beklentiden nemalanmak isteyen AKP yönetimi ve Spor Bakanı var. Bu teklif, sporda 20 Temmuz darbesinin hazırlığıdır" sözlerini sarf etti.

Adıgüzel, "Teklifle siyaset, sporu esir alacaktır. Sporun finansal yönetimi topyekun krize adaydır" ifadesini kullandı.

AA