CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, yurtdışında doğan seçmen sayısının 1 milyon 325 bin olduğunu açıkladı. Adıgüzel, en fazla yurtdışı seçmeninin Bulgaristan ve Almanya’da yaşadığını aktardı.

CHP’li Adıgüzel yurtdışı doğumlu seçmen sayısını açıkladı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, yurtdışı doğumlu seçmen sayısının 1 milyon 325 bin olduğunu bildirdi.

Adıgüzel'in açıklamasına göre, bu seçmenlerin 347 bin 763’ü Bulgaristan’da, 209 bin 394’ü Almanya’da yaşıyor.

"ODAKLANDIĞIMIZ 5 ÜLKE VAR"

Konuya ilişkin Twitter’dan açıklamalarda bulunan Adıgüzel, "Seçmen listelerinde yurtdışı doğumlu seçmenlerin doğduğu ve bizim özel olarak odaklandığımız 5 ülke var. Bunlar Suriye, Afganistan, İran, Irak ve Libya. Buna göre Suriye, Afganistan, Libya, Irak ve İran doğumlu olan 240 bin civarı seçmen var. Bunların 167 bini Suriye, 23 bini Afganistan, 21 bini İran, 16 bini Irak, 6 bini ise Libya doğumlu" dedi.

chp-li-adiguzel-yurtdisi-dogumlu-secmen-sayisini-acikladi-1147072-1.

"ALTERNATİF PLANLAR ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ"

Yurtdışı oylarının sayılmasına ilişkin toplumdaki endişeyi anladıklarını vurgulayan Adıgüzel, "Tüm bu kaygıları paylaştığımızı ve her bir riske karşı alternatif planlar üzerinde titizlikle çalıştığımızı herkesin bilmesini isterim" açıklamasında bulundu.