CHP'li Veli Ağbaba, dün açıklanan asgari ücretin 12 dolar eridiğini belirterek, "Alım gücündeki düşüş devam edecek" dedi.

CHP'li Ağbaba: Alım gücündeki düşüş devam edecek

CHP Genel Başkanı Yardımcısı Veli Ağbaba, dün açıklanan asgari ücretin bugün 12 dolar eridiğini belirterek tepki gösterdi.

Twitter hesabından paylaşım yapan Ağbaba, 1 doların 16,21 TL'ye, 1 avronun ise 18,25 denk olduğunu belirtti.

"Asgari ücret şu an itibariyle 262 dolar" diyen Ağbaba, "Ücret daha cebe girmeden, dünden bu yana 12 dolar eridi. Alım gücündeki düşüş devam edecek, troller "asgari ücrette büyük artış" diye yalana devam edecek" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022 yılında uygulanacak asgari ücreti açıklamıştı. Erdoğan'ın açıklamalarına göre, asgari ücret 2022'de brüt 5 bin 4 lira, net 4 bin 253 lira 40 kuruş olarak uygulanacak, asgari ücretin işverene maliyeti 5 bin 879 lira 70 kuruş olacak.

Asgari ücretten alınan gelir vergisi ile damga vergisini kaldırdıklarını da açıklayan Erdoğan, "İşverenleri 450 liralık ilave yükten kurtarmış bulunuyoruz" demişti.

Erdoğan, asgari ücret ile ilgili dolar hesaplamalarına tepki göstermiş ve şunları söylemişti:

"Kimse ne işveren üzerinden ne de çalışan işçi üzerinden herhangi bir spekülasyona girmemeleri. Bunların da istismarını yapmamalı. Yok geçmişte dolar şuydu, doların o olduğu dönemden hesabı dolar üzerinden yaparak şu anda da asgari ücreti tespit etmek gerekir gibi yaklaşımlar… Bir defa bu ülkenin şu anki çalışan işveren istismarından başka bir şey değildir. Bunlara sormak lazım sizin geçmişinizde acaba siz Türk Lirası'nın olduğu bu ülkede dolarla mı çalıştırıyordunuz bu insanları? Bu tür spekülasyonlara gerek yok .Bizim paramız bellidir o da Türk Lirasıdır. Ve biz Türk Liramızı yedirmeyeceğiz. Şu andaki bazı sıkıntılar var bu sıkıntıları da evvel Allah en kısa zamanda aşacağız. Bundan kimsenin endişesi olmasın."