CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Milli Eğitim Bakanlığı’nın MESEM programı kapsamında öğrencilerin A101'de çalışmasını öngören protokol anlaşmasının iptal edildiğini açıkladı. Ağbaba, tepkiler sonrası MEB'in geri adım atarak anlaşmayı iptal ettiğini belirterek, "Büyük bir yanlıştan dönülmüş oldu" dedi.

CHP'li Ağbaba'dan A101 açıklaması: MEB geri adım attı!
Fotoğraf: DHA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, çocuk işçiliğinin devlet eliyle meşrulaştırıldığı yorumunu yaptığı MEB ve A101 arasında imzalanan, öğrencilerin zincir markette 4 gün çalışmasını öngören protokol anlaşmasının MEB tarafından iptal edildiğini duyurdu.

Bakanlığın geri adımını sosyal medya hesabından duyuran Ağbaba, "Büyük bir yanlıştan dönülmüş oldu. Çocuklarımız ucuz işçi değil, devlet de üç harflilerin finansörü değil!" değerlendirmesi yaptı.

Ağbaba'nın Twitter paylaşımları şu şekilde:

"Milli Eğitim Bakanlığı, A101 ile yaptığı protokolü tepkiler sonrası iptal etti. Bu protokol uygulansaydı öğrenciler, “mesleki beceri” kisvesiyle dört gün A101’de ucuza çalıştırılacaktı.

Üstelik öğrencilerin ücretleri de işsizler için ayrılan İşsizlik Sigorta Fonu’ndan karşılanacaktı. Bu protokol sonrası üç harfli A101’in kendi çalışanlarını MESEM’e kaydettirip maaşlarını yine İşsizlik Sigorta Fonu’ndan karşılatmak istediği de basında yer aldı. A101 kendi çalışanlarının maaşını da devlete ödettirecekti. Devlet üç harflilerin finansörü olmayacak.

Şimdilik büyük bir yanlıştan dönülmüş oldu. Çocuklarımız ucuz işçi değil, devlet de üç harflilerin finansörü değil!

Konuyu yakından takip etmeye devam edeceğiz."