Yandaş yazar Mehmet Barlas’ın “Bir bakarsınız, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yönettiği Cumhuriyet Halk Partisi kapatılmış ve seçime girmesi yasaklanmış olabilir” ifadelerini kullandığı yazısına tepki gösteren CHP’li Ağbaba, “Senin yedi feriştahın gelse CHP'nin önünden geçebilir mi?” diye konuştu.

CHP’li Ağbaba’dan Mehmet Barlas’a: Feriştahın gelse CHP'nin önünden geçebilir mi?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, iktidar yandaşı medya organlarından Sabah gazetesinin yazarı Mehmet Barlas’ın “Yani bir bakarsınız, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yönettiği Cumhuriyet Halk Partisi kapatılmış ve seçime girmesi yasaklanmış olabilir” ifadelerine yer verdiği köşe yazısına yanıt verdi. Ağbaba, “Senin yedi feriştahın gelse CHP'nin önünden geçebilir mi?” dedi.

Ağbaba, CHP Çalışma Grubu Heyeti ile geldiği Kayseri'de, bir otelde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Burada yaptığı değerlendirmelerde Mehmet Barlas’ın “CHP’nin kapatılabileceğini ve seçime girmesinin yasaklanabileceğini” savunduğu yazısına yanıt verdi.

Yazının açık bir darbe çağrısı ve demokrasiye karşı açık bir saldırı olduğunu kaydeden Ağbaba, şunları söyledi:

"Senin yedi feriştahın gelse CHP'nin önünden geçebilir mi? CHP bu ülkede demokrasiyi kuran, çok partili siyasi yaşama geçilen bir siyasi partidir. Dünyada en eski siyasi partidir. Biz bedeli ne olursa olsun, sürgün olur, cezaevi olur, ölüm olur demokrasiyi savunmaktan vazgeçmeyeceğiz. Cumhuriyetin ikinci yüz yılında cumhuriyeti demokrasiyle taçlandıracağız. Bu ülkenin ihtiyaç duyduğu barışı, özgürlüğü, kardeşliği, hoşgörüyü bu ülkede yeniden inşa edeceğiz. Bu ülkede yaşayan herkesi AK Parti'lisi, CHP'lisi, MHP'lisi, herkesi kardeş bilerek bu ülkede tekrar hoşgörüyü inşa edeceğiz."

'DAR GELİRLİ YURTTAŞ BİR GİRDABIN İÇİNDE'

Ülkedeki ekonomik krize de değinen Ağbaba, asgari ücretlinin barınsa ısınamadığını, ısınsa aç kaldığını, dar gelirli yurttaşların bir girdabın içine girdiğini, 2021 Türkiye'sinde asgari ücretlinin 1800'lü yılların seviyesinde yaşadığını belirtti.

Türkiye'nin en büyük sorununun işsizlik olduğuna dikkati çeken Ağbaba, şunları kaydetti:

"TÜİK rakamlarına göre genç işsizlik yüzde 21, gerçek rakamlara göre yüzde 50 genç işsizliği var. Devletin iki kurumu birbirine rakamlar üzerinden girmiş durumda. TÜİK diyor ki işsizlik eylül ayında 70 bin kişi azaldı, İŞKUR diyor ki hayır azalmadı, 156 bin arttı diyor. TÜİK anket yaparak bu sonuçları açıklıyor, İŞKUR ise kendine kayıtlı veriyi açıklıyor. İşten çıkarma yasağından bu yana Türkiye'de 632 bin kişi işsiz kalmış durumda. Eskiden ev kadını, emekli diye tabirlerimiz vardı şimdi ise ev genci oluştu. Evde eğitimden, çalışmaktan uzak, annesinin, babasının eline bakan 5 milyon 700 bin ev gencimiz var. 844'ü doktora mezunu toplam 830 bin üniversite mezunumuz maalesef iş bekliyor. Avrupa'da Arnavutluk'tan sonra en az asgari ücret veren ikince ülkeyiz."

'DERHAL ERKEN SEÇİME GİDİLMESİ LAZIM'

Türkiye'de bir an önce erken seçime gidilmesi gerektiğini söyleyen Ağbaba, "Türkiye'yi seviyorsanız, Türkiye'nin bekasını düşünüyorsanız derhal erken seçime gidilmesi lazım. Bu ülkenin kaybettiği her gün emekçilerin yoksullaşması, işsizliğin artması anlamına gelecektir. Seçime gidilmediği her gün bu ülkenin daha da geriye gittiğine hep beraber şahit olacağız. Bu nedenle erken seçimin yapılması çağrısında bulunuyoruz. Türkiye'yi kurtaracak şey liyakat sahibi insanlardır" şeklinde konuştu.

AA