CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, uzun namlulu silah taşıyan kişilerle görüntüleri ortaya çıkan AKP'li Ağrı Belediyesi Başkanı Savcı Sayan'a tepki gösterdi. "Bir çeteyle karşı karşıyayız. Devlet adeta bir çeteye, mafyaya teslim olmuş. Ağrı'daki uzantısı da o beyefendi" diyen Ağbaba, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya seslendi.

CHP'li Ağbaba'dan Savcı Sayan'a tepki: 'Devletin Ağrı'daki mafya uzantısı'
Fotoğraf: DepoPhotos

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, gündemine uzun namlulu silah taşıyan kişilerle sokakta yürüdüğüne ilişkin görüntüleri ortaya çıkan AKP'li Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’a tepki gösterdi.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ağbaba "Bir belediye başkanının Ağrı ilinde, sorunlu olduğu insanlara silah göstermesi, aslında Türkiye’nin nasıl yönetildiğini gösteriyor. Bir çeteyle karşı karşıyayız. Devlet adeta bir çeteye, mafyaya teslim olmuş; Ağrı’daki uzantısı da o beyefendi. Elinde uzun namlulu silahla geziyor. İçişleri Bakanı bakalım ne yapacak? Suç işleri bakanı bakalım ne yapacak, bu meczup hakkında? Biliyorsunuz bir meczup, trol. Ağrı’da bir belediye başkanı rakiplerini ya da hasımlarını korkutmak için uzun namlulu silahlarla, şehirde gösteri yapıyor." dedi.

SOYLU'YA ÇAĞRI

Süleyman Soylu'ya seslenen Ağbaba, "Süleyman Soylu’yu görevini yapmaya davet ediyoruz. Ağrı Valisi’ni görevini yapmaya davet ediyoruz. Daha önce görmediğimiz olayları Türkiye’de yaşıyoruz. Devletin bu çetelerden, mafya bozuntularından, meczuplardan bir an önce kurtulması lazım. Bir belediye başkanı bunu yapıyorsa, İçişleri Bakanı görevini yapmıyorsa, eyvah eyvah Türkiye bir hukuk devleti olmaktan çıkmıştır." ifadelerini kullandı.

'TUZUN KOKTUĞU NOKTADAYIZ'

AKP Tunceli İl Başkanı Sercan Özaydın'ın jandarma karakolunda askeri törenle karşılanmasını da değerlendiren Ağbaba, "Türk Silahlı Kuvvetleri’nde AK Parti İl Başkanı törenle karşılanıyor. Tuzun koktuğu noktadayız. Bir il başkanı askeri törenle karşılanıyor. Bundan birkaç yıl önce Genel Başkanımız, Bandırma Askeri Havalimanına indiğinde komutan ‘hoş geldin’ dediği için soruşturma açılmıştı. Bakalım Sayın Hulusi Akar, bu konuda ne adımlar atacak. Biz diyoruz; kışlaya, camiye, okula ve adliyeye siyaset girmesin diyoruz ama maalesef üçüne de siyaset girmiş durumda" dedi.

'MERKEZ BANKASI BİR ŞAKA, ESPRİ, İRONİ YAPMIŞ'

Ağbaba, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) 2022 yılsonu enflasyon tahminini yüzde 42,8'den yüzde 60,4'e yükseltmesine ilişkin ise "Merkez Bankası 'ülkemiz en iyi durumdaki ekonomilerden biri' diye bir şaka, espri, ironi yapmış. Allah’tan kork sen Merkez Bankası’sın. Hemen her gün, internette bir tuşla ulaşabileceğin rakamlar var, Avrupa’nın ve dünyanın enflasyon rakamlarına bak. Sen, dünyada en yüksek enflasyona sahip yedi ülkeden birisin. Suriye’yle, Lübnan ile aynı ligdesin. Arjantin’in enflasyonu senden daha düşük, Venezuela ile aynı ligdesin ama utanmadan 'Türkiye enflasyonda en iyi ekonomilerden biri' diyor. Onu TÜİK Başkanı yapmak lazım. TÜİK’in açıklamış olduğu enflasyonda makyajlı. TÜİK kendini aşıyor, Merkez Bankası Başkanı enflasyon rakamıyla sokaktaki insanların aklıyla alay etmiş. TÜİK’in açıklamış olduğu rakamlar gerçek enflasyon değil, gelsin Malatya sokaklarına baksınlar. Malatya’ya gelmiyorlarsa Ankara’nın sokaklarına çıksınlar. Hemen yanı başındaki pazara gidince gerçek enflasyonun yüzde 150 olduğunun görürler. Merkez Bankası Başkanına söyleyelim; bizim yıllık enflasyonumuz Avrupa ülkelerinin yıllık enflasyonuyla neredeyse başa baş. Allah, Merkez Bankası Başkanına akıl vermiş olmuş ama biraz vicdan verse iyi olurmuş." şeklinde konuştu.

'EYT’Yİ YA ÇÖZDÜRECEĞİZ YA DA ÇÖZECEĞİZ'

Her zaman sokağın nabzını tuttuklarını dile getiren Ağbaba, "Her gördüğümüz yerde bizden bir şey istiyorlar; 'Kemal Kılıçdaroğlu’na söyle bizim sorunumuzu da çözsün' diyorlar. Toplumun bütün kesimleri sorunların çözümü adına Kemal Kılıçdaroğlu’nu görüyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi ve Kemal Kılıçdaroğlu tam çözümün merkezi olmuş durumda. Şunu herkes bilsin; EYT’lileri de mağdur etmeden o sorunu da çözeceğiz. EYT’yi gündeme getiren partiyiz. Hiç merak etmesinler EYT’yi ya çözdüreceğiz ya da çözeceğiz" dedi.

NE OLMUŞTU?

AKP'li Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, kentte uzun namlu silah taşıyan kişilerle yürümüş Ağrıspor'un satışı nedeniyle AKP'li Sayan ve yakınları ile Yıldırım ailesi arasında kavga çıktığı iddia edilmişti.

ANKA