CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, açıkladığı verilerle tartışma yaratan Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK), Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda bir işçinin aylık asgari geçim tutarını “Üzerimize kalıyor” diyerek hesaplamak istememesiyle ilgili açıklama yaptı. Ağbaba, "TÜİK adeta 'Ben bu işte yokum' diyerek kaçmaya çalışıyor" değerlendirmesini yaparak tepki gösterdi.

CHP'li Ağbaba: TÜİK adeta 'Ben bu işte yokum' diyerek kaçmaya çalışıyor

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) yönelik eleştirilerde bulundu. Ağbaba, "TÜİK, ilk kez asgari ücret görüşmelerinde bekar bir çalışanın asgari maliyetini hesaplamayarak, adeta 'Ben bu işte yokum' diyerek kaçmaya çalışıyor" dedi.

Ağbaba, paylaşımlarında şu ifadelere yer verdi:

"TÜİK, ilk kez asgari ücret görüşmelerinde bekar bir çalışanın asgari maliyetini hesaplamayarak, adeta 'Ben bu işte yokum' diyerek kaçmaya çalışıyor. Bu, talimatla veri açıkladığının bir itirafıdır.

TÜİK, üzerindeki baskıyı sorumluluk almayarak kabul ediyor; talimatla çalıştığını, her yıl açıkladığı alternatif asgari ücret önerisini bu yıl açıklamayarak itiraf ediyor.

TİSK, 'TÜİK enflasyonunu baz alıyoruz' diyerek topu TÜİK'e atıyor. TÜİK, kendi verisine güvenmediği için sorumluluk almıyor. Asgari ücret hesabında TÜİK verilerinin esas alınması, işçiler için açlığın ve sefaletin esas alınması demektir."