CHP Milletvekili Alban, kamuoyunda, ‘Yazlık Saray’ olarak bilinen Muğla’daki Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi’nin yapımı için ne kadar harcandığını sordu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’ın, “Burası milletindir” sözünü anımsatan Alban, “Eğer öyleyse burayı gezmek istiyoruz. Ya kapıları açın ya da tapu kime ait onu gösterin” dedi.

CHP'li Alban: Ya kapıları açın ya tapuyu gösterin

BirGün/Ankara

CHP Milletvekili Mürsel Alban, Muğla’da inşa edilen Cumhurbaşkanlığı Yazlık Yerleşkesi’ni TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısında gündeme getirdi.

Kamuoyunda, “Yazlık Saray” olarak bilinen yerleşkenin detaylarıyla ilgili yurttaşların hiçbir bilgiye sahip olmadığını ifade eden Alban, “Hükümetiniz buraya, adeta bir hayalet sarayı muamelesi yapmaktadır” diye konuştu.


SORULARIMIZA YANIT ALAMADIK

Alban, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın da katıldığı Cumhurbaşkanlığı’nın 2021 yılı bütçesinin görüşüldüğü Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, şunları söyledi:

“Size soru önergesiyle ‘Bu yazlık saray kaç hektar üzerine kuruldu? Bu yazlık sarayın yapımı için ne kadar para harcandı? Saray’da bulunan bina sayısı nedir, kaç odası vardır, kaç personel çalışmaktadır, maaşlarını hangi kurumdan almaktadırlar?’ diye sorduk fakat sizden hiç ses ve yanıt gelmedi. Bu soruları 16 Mart 2020 tarihinde sormuşuz, bugün 27 Kasım hâlâ bir cevap alamadık. Ya kapıları açın ya da tapu kime ait onu gösterin.”

SARAY’I GEZMEK İSTİYORUZ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’ın bir konuşmasında kullandığı, “Bu yapılan eserler, yapılan binalar bizim şahsi malımız değil, milletindir” sözlerini anımsatan Alban, şunları kaydetti:

“Muğla ilini temsil eden bir milletvekili olarak, Marmaris’te yaşayan vatandaşlarımızla birlikte bu Yazlık Sarayı ziyaret edip, görmek istiyoruz. Gördüklerimizi, milletimizle paylaşmak istiyoruz. Yok eğer, ‘Burası millete kapalı, ziyaret edemezsiniz’ diyorsanız, buranın şahsınıza ait olduğunu düşünüp, adınıza düzenlenmiş tapusunu görmek istiyoruz. Milletimizin vergilerinin nereye, ne şekilde harcandığının hesabının yapıldığı Aralık ayı içinde, ziyaretimiz için randevu vermenizi talep ediyor, saygılarımı sunuyorum.”