CHP'li Engin Altay, dün gerçekleştirilen AKP kongresinde salgın tedbirlerinin hiçe sayılmasına ilişkin AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tepki göstererek, "Erdoğan, halkın sağlığını tehlikeye atmaktan cezalandırılmalıdır. Erdoğan'a bir ceza verilmiyor ise maske mesafe nedeniyle yazılan bütün cezaların iptal edilmesini talep ediyorum" dedi.

CHP'li Altay: Erdoğan, halkın sağlığını tehlikeye atmaktan cezalandırılmalıdır

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, AKP kongresinde koronavirüs önlemlerinin hiçe sayılmasına tepki gösterdi. Altay, "Salgında üçüncü pikin sorumlusu bence Erdoğan'dır" dedi.

Altay, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, iktidarın meydanlarda verdiği sözleri yerine getirmediğini belirterek, Erdoğan'ın dün AKP kongresinde söylediği "Türkiye'yi şaha kaldırdık" ifadesinin "büyük bir pişkinlik", "Meydanlarda ve kürsülerde verdiğimiz sözleri yerine getirdik" sözlerinin ise "büyük bir yalan" olduğunu söyledi.

AKP kongresindeki koronavirüs önlemlerini eleştiren Altay, "Halkın sağlığını tehlikeye atmak suçtur. Bankta oturan karı kocaya, iki arkadaşa ceza yazan devlet, dün neredeydi, çok merak ediyoruz" ifadesini kullandı.

Bilim Kurulu üyelerinden bir tanesinin bile çıkıp "Bu olmaz arkadaş" demediğini belirten Altay, "Salgında üçüncü pikin sorumlusu bence Erdoğan'dır. Erdoğan, halkın sağlığını tehlikeye atmaktan cezalandırılmalıdır. Erdoğan'a bir ceza verilmiyor ise maske mesafe nedeniyle yazılan bütün cezaların iptal edilmesini talep ediyorum. Etmezseniz, bu millete hakaret etmiş olursunuz" değerlendirmesini yaptı.

CAHİT ÖZKAN'A TEPKİ

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan'ın insan aklını ürkütecek açıklamalar yaptığını söyleyen Altay, "Kongredeki görüntüler, kameraların yatay çekim yapmasından kaynaklanmış. Vay anasını. Bu millet aklıyla alay edilmesinden hoşlanmaz. Bu milleti küçümsemedir, milletle dalga geçmedir. Bu çok ayıp. Hiçbir siyasi ahlaka sığmaz" diye konuştu.

Sağlık çalışanlarına ve onların fedakarlığına vefasızlığın ötesinde bir saygısızlık yapıldığını kaydeden Altay, "Erdoğan caka satsın diye sağlık çalışanlarının hayatıyla kumar oynuyorsunuz" dedi.

Altay, okulların "aç kapa oyuncağına dönüştüğünü" ifade etti.

"BİR GECEDE ZENGİNLER TÜRÜYOR"

Eski Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal görevden alınmadan 450 milyon dolar satın alındığını, bu alıcıların yüz kişiyi geçmeyeceğini dile getiren Altay, "Yeni devlet soyma modeli, kur manipülasyonu. Bir gecede zenginler türüyor. Devleti bu kadar talan ettikten sonra beyefendi milletin yastık altındaki kefen parasına, küçük birikimlerine gözü dikti. Olsa, dükkan senin ama yok" ifadesini kullandı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un, Cumhurbaşkanı'nın Montrö Boğazlar Sözleşmesi, AİHM Sözleşmesini de iptal edebileceğini söylediğini aktaran Altay, "TBMM Başkanı'nın yasama yetkisini tek adama altın tepside sunması beni incitiyor. Meclis Başkanı'nın, bu ucube sistemin şövalyeliğine soyunması beni incitiyor, işine baksın. Yasamaya sahip çıksın. TBMM Başkanının ilk işi TBMM'nin hukukunu korumaktır. Yetkileri saraya devretmek, peşkeş çekmek değildir" dedi.

"CEMAAT VE TARİKATLAR SİYASETE GÖZ DİKTİĞİ ANTAN İTİBAREN TEHDİTTİR"

Bir gazetecinin "Harp okullarına giriş koşullarını belirleyen yönetmeliklerden 'irticai faaliyetin' çıkarılmasını nasıl değerlendirdiğini" sorması üzerine Altay, bunun irticai faaliyetlere prim verecek bir tutum olduğunu söyledi. Altay, "Cemaat ve tarikatlar siyasete göz diktiği andan itibaren tehdittir. Siyasete uzak durdukları sürece herkes inancını istediği gibi yaşayabilir. Cemaat tarikat örgütlenmesi üzerinden devlette yer tutma, koltuk kapma, yönetimi ele geçirme niyetleri varsa devletimiz ve cumhuriyetimiz için en büyük tehdit odur" diye konuştu.