CHP'li Engin Altay, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ilan etmesinin ardından Türkiye'nin kredi risk priminin (CDS) 40 puan düşmesine ilişkin, "Bu da Bay Kemal'in, şimdilik ülkeyi onlar yönettiği için Erdoğan'a bir kıyağı olmuş olsun" dedi.

CHP'li Altay, kredi risk primindeki düşünü hatırlattı: Bay Kemal'in Erdoğan'a bir kıyağı olsun

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Meclis'te düzenlediği basın toplantısına, deprem bölgesindeki kadınlar başta olmak üzere kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak başladı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın depremzedelere yönelik "Helallik istiyorum" sözlerini anımsatan Altay, "Helallik isteyeceksen önce hakaret ve küfrettiğin muhalefetten iste. 'Haklıymışsınız, doğru söylediniz. Ben de kabul ediyorum, devlet ilk 3 gün yoktu' de. Ölenlerden helallik istenmez, Erdoğan bunu çok iyi bilir. Helal edecek bir hak yok ama senin mesuliyetin çok" diye konuştu.

Afet yönetimi politikalar kurulunun kurulacağını belirten Altay, "Sakın kurma, 67 gün sonra o kurulların hepsi kapanacak" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanlığında bütün kurulların çöktüğünü kaydeden Altay, "Biz, inşallah pek kısa bir süre sonra şehircilik ve afet yönetimi bakanlığı kuracağız. Zaten bu yaraları kimin saracağına 67 gün sonra aziz milletimiz karar verecek" dedi.

"DÜNYANIN TÜRKİYE'YE BAKIŞINI DEĞİŞTİRDİ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığının ilan edileceği günlerde eş zamanlı olarak Türkiye ekonomisi bakımından güzel şeyler olduğunu söyleyen Altay, "Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı bile dünyanın Türkiye'ye bakışını değiştirdi. Türkiye'nin kredi risk primi (CDS) 40 puan düştü. İş başı yaptığında herkes emin olsun ki Türkiye'de ekonomi dahil her şey çok güzel olacak. Bu da Bay Kemal'in, şimdilik ülkeyi onlar yönettiği için Erdoğan'a bir kıyağı olmuş olsun" diye konuştu.

"İHMALİ OLANLARIN HESAP VERMESİ GEREKİR"

Kamu misafirhanelerinin depremzedelere açılmasını isteyen Altay, "Konukevleri boş, kredi yurtlar kurumunun yurtlarından öğrencileri eve yolluyorsun" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Altay, depremde ilk 72 saatte ihmali olanların adli ve idari hesap vermesi gerektiğini belirterek, "O, bunların işi değil, bizim işimiz. 2,5 ay sonraki işimiz" ifadelerini kullandı.

Arama kurtarma ekiplerinin ödüllendirilmesini talep eden Altay, "Ödül, para değildir. Çıkıp devletin başındaki zatın samimi, yürekten teşekkür ve minnet duygusunu ifade etmesi lazım" sözlerini sarf etti.

"DEVLET BEY, TAYYİP BEY'İN YÜZÜNE NASIL BAKIYOR?"

Engin Altay, MHP Genel Başkanı Devlet Başkanı Devlet Bahçeli'nin altılı masada yaşanan son gelişmelere ilişkin eleştirilerinin sorulması üzerine, şunları söyledi:

"Ben yıllardır Tayyip Erdoğan'ın muhalifiyim. Kendisine çok laf ettim ama ben, Tayyip Bey'le Meclis'te karşılaşırsam yüzüne, gözüne bakabiliyorum. Yani yüzüne bakmayacak laf etmedim. Ama Devlet Bey, Tayyip Bey'le ilgili öyle laflar etti ki şimdi Tayyip Bey'in yüzüne nasıl bakıyor? Onu merak ediyorum. Bu konuda Türkiye'de en son konuşacak kişi Sayın Bahçeli'dir. Kişi kendinden bilir işi. Sayın Bahçeli 'Suda ateş yanmaz' diyordu, yanıverdi; 'Tekeden süt çıkmaz' diyordu, çıkıverdi; 'Balda tuz bulunmaz' diyordu, bal tuzlu çıktı. Bahçeli, sen önce kendine bak, bu işlere karışma. Tayyip Erdoğan'ı o postta tutmaya senin gücün yetmez."