CHP'li Antmen, Fuat Oktay'a Sivas katliamcısını sordu

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya Başbakanı Merkel'le yaptığı görüşme öncesinde MİT'in, terör suçlularının bulunduğu 69 kişilik liste ulaştırdığı ve bu kişilerin istendiği gündeme gelmişti. O listede 33 aydını katleden Madımak Otel sanığının olmadığı iddiaları sonrasında CHP konuyu Meclis gündemine taşıdı.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde, bahsi geçen listede 33 aydını katleden Sivas Katliamı Davası sanığı Murat Sonkur’un olmadığının iddia edildiğini hatırlatarak “Almanya’da yaşayan gazeteci Süheyla Kaplan, 69 kişilik listede, Sivas katliamının baş sanığı Murat Sonkur'un yer almadığını belirten belgeleri yayımlamış, bahsi geçen haberde Alman Coburg eyalet savcılığının ‘Türkiye'den iade talebi gelmemiştir’ ifadeleri yer aldığı belirtilmiştir” dedi.

Antmen’in, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’a sorduğu sorular şu şekilde:

>> Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya temasları sırasında terör suçları kapsamında kaç kişi Türkiye tarafından istenmiştir? Bunlar hangi terör örgütüne mensup kişilerdir?

>> Ziyaret esnasında Almanya’dan Sivas Katliamı sanığı Murat Sonkur’un istenmediği iddiaları doğru mudur? Doğruysa 33 aydınımızın katillerinden olan bu kişinin istenmemesinin gerekçesi nedir? Bu kişi neden ve kim ya da kimler tarafından halen korunmaktadır?

>> Şu anda cezaevlerinde Sivas davasında hüküm giymiş kaç kişi vardır? Bu hükümlülerin isimleri nedir? İnfazı tamamlanıp serbest kalan hükümlü sayısı kaçtır? Bu hükümlüler ne kadar süre cezaevlerinde kalmıştır?

>> Hakkında arama ve yakalama kararı olan Sivas Katliamı Davası sanığı kaçtır? Bu sanıkların isimleri nedir? Bu sanıkların hangi ülkelerde olduğu tespit edilmiştir? Bunların kaçı kırmızı listededir?