CHP’li Arslan’dan Vali Köşger’e çağrı

BirGün EGE

CHP PM Üyesi, İzmir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Ednan Arslan, İzmir’de depreme dayanıksız olduğu tespit edilen okullar için tahliye kararı alınmasının geç de olsa doğru bir karar olduğunu ifade etti. CHP’li Arslan, “Tedbir okullarla sınırlı kalmamalı. İzmir’de hastaneler başta olmak üzere tüm kamu kurumlarına ait depreme dayanıksız yapıların tahliyesi yapılmalı” dedi.

Sağlık Bakanlığına, İzmir ve ülke genelindeki hastane ile binalarının dayanıklılığını sorduğu bilgi edinme başvurusuna gelen yanıtı paylaşan Arslan şu bilgileri paylaştı:

“2018 Haziran ayı itibarıyla İzmir genelinde Sağlık Bakanlığına ait bina, hastaneler vb yapılardan yüzde 51’inin depreme dayanıklı olmadığı, yüzde 20’sinin ise depreme karşı güçlendirilmesinin mümkün olmadığı ve yenilenmesi gerektiği’ şeklinde yanıt geldi. Sağlık Bakanlığının İzmir’de tespit ettikleri bu hastane ve diğer binaları için neler yapıldığını, hangi aşamada olduğunu sorguladığımız sonraki 5 ayrı soru önergemize maalesef yanıt alamadık. Burada artık bakanları veya bakanlık yetkililerini değil, okullarda olduğu gibi İzmir Valisi Sayın Yavuz Selim Köşger’i inisiyatif almaya davet ediyorum. Sayın Vali Bey’in okullarla başlayan bu duyarlılığını, tüm kamu kurum ve kuruluşlarına ait bina ve yapılar için de derhal harekete geçirmesini, gerekli tedbir ve iyileştirmelerin yapılmasını diliyorum.”