CHP'li Aydoğan'dan Atatürk Havalimanı tepkisi: Erdoğan'ın sözleri tekçi rejimin ikrarıdır

CHP İstanbul Milletvekili Av. Turan Aydoğan, yıkımına başlanan Atatürk Havalimanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Pistler belki de kalacak" sözleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Atatürk Havalimanı'nda yapılanların yasalar karşısında suç olduğunu belirten Aydoğan, "Bir hukuksuzluğun tavan yapmasını, bir milli servetin tarumar edilmesini ve açıkçası yasalarımız karşısında suç işleme eyleminin hayata geçirilmesini konuşuyoruz. Bu eylemin üç boyutu var. Birinci boyutu siyasi. İkinci boyutu hukuki, üçüncü boyutu da uluslararası. Tamamının takipçisiyiz ve Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu'nun ağzından da çok net olarak ifade edildiği gibi bu takibi firesiz devam ettireceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Atatürk Havalimanı'yla ilgili "Pistler belki de kalacak" açıklamasını değerlendiren Aydoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün hukuksuzluğun net bir açıklaması ortalığa döküldü. Bu açıklama sadece Atatürk Havalimanı'na yönelik değil, Türkiye'de 2018 yılından beri tek adam rejimiyle beraber oluşan erklerin birleşmesi, bu tekçi sistemin bütün hukuksuzlukların nedeni olduğunun göstergesidir. Sayın Cumhurbaşkanı kendi ağzıyla bugün bunu ikrar etti. Ne dedi Atatürk Havalimanı pistleriyle alakalı? 'Bir ihtimal kaldırmayacağız' dedi. Ama pistler dışındaki yeşil alanlarla ilgili birtakım muameleler yapacağını söyledi. Bu ifadenin arkasındaki gerçeklik aslında bir hukuksuzluğun tam olarak ikrarıdır. Yani Atatürk Havalimanı yok edilirken hukuki gerekçesi oluşturulmamış. Bir yok etmeyle karşı karşıyayız. İmar planları yapılmamış, hukuksal olarak bilinmesi gerekenler görülmemiştir. Bir tek adam zihniyetinin talimatıyla beraber oraya girilmiş ve milli servete saldırılmaktadır. Bu suçtur, hukuk ihlalidir. Burayla ilgili yapılacak bir sözleşme olursa da bunun tiksindirici bir sözleşme olacağını, bu otoriter rejimin ayakları altında halkın susturularak bu işlerin yapılacağını daha önce ikrar etmiştik. Bir ülkede hukuk güvenliği yoksa bunlar olur. Hukuk güvenliği yoksa demokrasi yoktur, insan hakları yoktur, barış içinde yaşama ihtimali de yoktur. Hukuk güvenliğinin olmadığı nokta tam da burasıdır. "

CHP Milletvekili Aydoğan, bu hukuksuzluklar karşısında üçlü sacayağı olan bir iktidar kuracaklarını söyleyerek sözlerini şöyle noktaladı:

"Tek adamın ağzına bakarak bir pistin kırılıp kırılamayacağı, bir işin yapılıp yapılamayacağı, bir ihalenin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği, bir eylemin olup olmayacağı faşizan, otoriter, tekçi, monark bir rejimin net ifadesidir. Sayın Cumhurbaşkanı pistlerle ilgili ifadesiyle kendi rejiminin tescilini yapmıştır. Buradan halkımızın bizim ağzımızdan şunu duymasını arzu ediyorum: Biz bir üçlü sacayağı olan rejimi kesinlikle kuracağız. Çok uzun sürmeyecek. Demokrasi, hukuk devleti ve onunla beraber şahlanan bir ekonomi. Halkımız bizi takip etmeye devam etsin."