TBMM Genel Kurulu’nda pırlanta kutusunu milletvekillerine gösterip içinde ne olduğunu soran CHP'li vekil İlhami Özcan Aygun, “İçinde pırlantadan daha değerli bir ürün var. Sarayda tüketilen beyaz çay. ÇAYKUR’dan aldım kilosu 11 bin 300 lira. Bir asgari ücretli bunu almak için en az iki ay çalışacak. Buradaki beyefendiler ve sarayın başındaki zat tüketiyor" dedi.

CHP'li Aygun: Saray'da tüketilen beyaz çayın kilosu 11 bin 300 lira!

TBMM Genel Kurulu’nda bugün Cumhurbaşkanlığı ile bağlı kuruluşların bütçesi görüşmelerinde Cumhurbaşkanlığı bütçesi üzerine söz alan CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Saray'da tüketilen çayın kilosunun 11 bin 300 lira olduğunu belirtti.

Aygun, asgari ücretlilerin iki aylık çalışmasına denk geldiğini belirttiği beyaz çayı Meclis'e göstererek, "Vatandaş sabahları fırınların önünde bir gün önceden kalan bayat ekmeği alıp tüketmeye çalışırken birileri de refah, şatafat içinde her türlü israfın olduğu yerde yaşıyorlar. Vatandaş markete gittiğinde gıdada KDV yüzde 18 ama pırlantada 0 KDV" dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda bugün Cumhurbaşkanlığı ile bağlı kuruluşların bütçesi görüşülüyor. Görüşmelerde söz alan CHP Tekirdağ Milletvekili Aygun şunları söyledi;

"Bu bütçe saray bütçesiyle fakirleşen halkın bütçesi arasındaki farkı anlatan bütçedir. Bu bütçe sarayın insafını anlatan bütçedir. Bu bütçe halkın değil zenginlerin cebini dolduran bütçedir. Bu bütçe Türkiye’nin karnını doyuran Türk çiftçisini toprağa küstüren bütçedir. Çankaya Köşkü’nün mütevazi bütçesine karşın bin 100 odalı Türkiye’nin bütçesini yutan obur bir saray bütçesidir.

Geldiğimiz noktada dünyayı doyuran ülkemiz artık Ukrayna’nın, Rusya’nın eline bakar hale gelmiştir. Kendi kendine yeten ülkemiz maalesef bu özelliğini kaybetmiştir. Vatandaşımız meyve ve sebzeyi taneyle almaya başlamış, eti bırakın, yumurtayı, tavuğu, bakliyatı yiyemez olmuştur. 1946’dan bu tarafa 12-18 Aralık Yerli Malı Haftası kutlanmaktaydı ama nerede kaldı Yerli Malı Haftası, gitti. Cumhur İttifakı sayesinde. Sarayın bütçesine yüzde 62,4 oranında artış ama çiftçisinin bütçesine yüzde 35,1 artış. İşte yerli malı haftasının bitmesinin sebebi burada ortada.

"ŞİFA REÇETESİNİN 4 KİŞİLİK BİR AİLEYE EN İYİMSER BÜTÇESİ 2 BİN 220 LİRA"

Sarayın yatmadan önce bir de ara öğünü vardı. Cumhurbaşkanımız 27 Mart’ta Tokat’ta bir ziyarette ifade etti. Her akşam özel manda yoğurdu, birkaç kaşık yulaf, birkaç kaşık kestane balı, 4-5 tane de Medine hurmasını karıştırıyormuş yatmadan önce bunu ara öğün olarak tüketiyormuş. Sayın Cumhurbaşkanı çocuklar yatağa aç giriyor. Anneler bayat ekmekleri, bayat simitleri çocuklarımızın beslenme çantasına koyuyor. Siz bunun farkında mısınız? Manda yoğurdunun kilosu 50-80 lira arasında, kestane balının kilosu tam 800 lira olmuş, Medine hurmasının kilosu 200-250 lira, yulaf ezmesi de 120 lira civarında. Bu şifa reçetesinin 4 kişilik bir aileye en iyimser bütçesi 2 bin 220 lira. Bir asgari ücretli bunu almak isterse ana öğünlerde aç kalır."

Genel Kurul’da pırlanta kutusunu milletvekillerine gösterip içinde ne olduğunu soran Aygun, “İçinde pırlantadan daha değerli bir ürün var. Pırlantadan daha değerli sarayda tüketilen beyaz çay. ÇAYKUR’dan aldım 20 gramı 226 lira. Yani kilosu 11 bin 300 lira. Bir asgari ücretli bunu almak için en az iki ay çalışacak. Buradaki beyefendiler ve Saray'ın başındaki zat tüketiyor. Vatandaş sabahları fırınların önünde bir gün önceden kalan bayat ekmeği alıp tüketmeye çalışırken birileri de refah, şatafat içinde her türlü israfın olduğu yerde yaşıyorlar. Vatandaş markete gittiğinde gıdada KDV yüzde 18 ama pırlantada 0 KDV" dedi.

(ANKA)