Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Şehit Binbaşı Ahmet Karaman Camii’nde görevli imamın öğrencilerle gizli toplantılar yaptığı, camiye gitmeyen öğrencileri okul komutanlığına bildirdiği iddia edildi. İmamın eşinin makam aracı kullandığını da öne süren CHP’li Murat Bakan, iddiaların araştırılması gerektiğini vurguladı.

CHP’li Bakan’dan çarpıcı iddia: “İmam camiye gelmeyen askeri öğrencileri fişliyor”

Mustafa BİLDİRCİN

CHP Milletvekili Murat Bakan, Ankara’da Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi yerleşkesinde bulunan camide görevli imamla ilgili çarpıcı bir iddiayı gündeme getirdi.

İmamın akademideki öğrencilerle gizli toplantılar yaptığı ve camiye gitmeyen öğrencileri fişlediği öne sürüldü.

İmama bazı ayrıcalıklar tanındığının ifade edildiğini belirten Bakan, iddiaları şöyle sıraladı:

“İmama subay lojmanı tahsis edildiği, imamın, bir telefonla askeri kamplara girebildiği, imamın eşinin makam aracı kullandığı ve erlere imamın ve eşinin özel işlerinin yaptırıldığı gibi konular da öne sürülmüştür. Öte yandan, okulda cuma günleri ders programında olan bir dersin öğrenciler cumaya gitsin diye işlenmediği de ifade edilmektedir.”

BAKAN SOYLU’YA SORULDU

İddiaları TBMM gündemine taşıyan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi hazırlayan Bakan, şu sorulara yanıt aradı:

► İmamın öğrencilerle gizli toplantılar yaptığı doğru mudur? Bu iddia araştırılmış mıdır? Araştırıldıysa nasıl sonuçlanmıştır? Araştırılmadıysa gerekçesi nedir?

► Camiye gitmeyen öğrencileri belirleyerek okul komutanlığına bildirdiği, hatta söz konusu imam tarafından adı bildiren öğrenciler içinde okuldan atılanların olduğu doğru mudur? Bu iddia araştırılmış mıdır? Araştırıldıysa nasıl sonuçlanmıştır? Araştırılmadıysa gerekçesi nedir?

► Söz konusu imama subay lojmanı tahsis edildiği, imamın, -bir telefonla- askeri kamplara girebildiği, imamın eşinin makam aracı kullandığı ve erlere imamın ve eşinin özel işlerinin yaptırıldığı doğru mudur? Bu iddia araştırılmış mıdır? Araştırıldıysa nasıl sonuçlanmıştır? Araştırılmadıysa gerekçesi nedir?

► Okulda cuma günleri ders programında olan bir dersin öğrenciler cumaya gitsin diye işlenmediği iddiası doğru mudur? Bu iddia araştırılmış mıdır? Araştırıldıysa nasıl sonuçlanmıştır? Araştırılmadıysa gerekçesi nedir?

KAYGI VERİCİ

İddialara yönelik BirGün’e konuşan Bakan, şunları söyledi:

“Her zaman camiye, kışlaya, adliyeye siyaseti sokmayın, dedik. 15 Temmuz’dan ders çıkarmayan Saray rejimi, Fethullahçılardan boşalan kadrolara başka tarikatçıları yerleştirdi. Bugün, kamu kurumlarının tarikat ve cemaatler arasında nasıl bölüştürüldüğünü konuşuyoruz artık. Jandarma Genel Komutanlığı’nda olan bitenler ile ilgili iddialar bizi çok kaygılandırıyor. İddiaları bizi, 15 Temmuz’dan bu yana devlet yönetiminde ne değiştiğini sorgulamaya itiyor. Bu iddialar araştırılmaya ve hatta, ‘Özel teftişe’ muhtaçtır.

İçişleri Bakanı İBB’de adli sicil kaydı temiz olanlarla ilgili yaptığı algı operasyonunu bıraksın, kendi başında olduğu kurumda neler olup bittiğine odaklansın. Bu konu din görevlileriyle ilgili değil, bizim din görevlilerimize saygımız sonsuz. Ancak hiyerarşi ve disiplinin öncelikli olması gereken bir kurumda, rütbesi düşük ‘imamların’ komutanları üzerinde nasıl bir nüfuz sahibi olduklarını gördük ve acı şekilde tecrübe ettik. Bir daha buna izin veremeyiz.”