CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir'de bazı ilçelere Sıfır Atık projesi kapsamında koyulan tekstil geri dönüşüm kutularında yer alan ‘TÜGVA’ logosunun tepki çekince ‘Yeni Nesil Gençlik Vakfı’ logosuyla değiştirildiğini belirtti. Murat Bakan yaptığı açıklamada, ""TÜGVA İzmir İl Temsilcisi hakkında bazı iddialar yükseliyor. Bu iddiaları kamuoyuyla paylaşmayı görev biliyoruz" dedi.

CHP’li Bakan: TÜGVA İzmir İl Temsilcisi hakkında bazı iddialar yükseliyor

TBMM Çevre Komisyonu ile İklim Krizi Araştırma Komisyonu CHP Sözcüsü İzmir Milletvekili Murat Bakan, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan TÜGVA İzmir İl Temsilcisine ilişkin iddiaları sıraladı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Yüksek İstişare Kurulu Üyesi olduğu Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından, İzmir'de bazı ilçelere Sıfır Atık projesi kapsamında tekstil geri dönüşüm kutularının koyulduğunu belirten Bakan, "‘TÜGVA’ logosu tepki çekince, ‘Yeni Nesil Gençlik Vakfı’ logosu yerleştirildi" dedi.

chp-li-bakan-tugva-izmir-il-temsilcisi-hakkinda-bazi-iddialar-yukseliyor-912014-1.

"TÜGVA İzmir İl Temsilcisi hakkında bazı iddialar yükseliyor" diyen Bakan, Twitter'dan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"TÜGVA İzmir İl Temsilcisi, İzmir Valiliği Protokol Müdürü... Aynı zamanda İzmir Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü... Kendisinin, kaymakamları arayarak temsilcisi olduğu vakfın atık kutusunun belediyelerce kaldırılmaması için talimat verdiği iddia ediliyor.

TÜGVA İzmir Temsilcisi'nin, İzmir Valiliği’ndeki ‘kamu çalışanı' sıfatıyla yani ‘kamu gücü’yle kaymakamları aradığı, temsilcisi olduğu vakfın atık kutusunun belediyeler tarafından kaldırılmaması için talimat verdiği ve “Genel Merkez’e rapor vereceğiz” dediği ifade ediliyor.

Bir vakıf temsilcisi, sırtını yaslandığı parti üzerinden sağladığı kamu gücüyle kaymakamlar üzerinde, kaymakamlar üzerinden de belediye başkanları üzerinde tahakküm kuruyor yani? Merak ediyoruz; tüm bunlardan İzmir Valisi'nin haberi var mı? Tüm bu olanlara dair açıklaması nedir?

Sivil toplum, kamu eliyle ya da kamu kaynaklarıyla var olmazlar. Eğer devlet himayesindeysen zaten sivil toplum değilsindir. Nitekim TÜGVA sivil topluma bir örnek olamaz. Vakıf, partili Cumhurbaşkanı'nın oğlunun... Vakfın İzmir İl Temsilcisi, Valilik'te çalışan bir memur...

TÜGVA; yer, arsa tahsisleriyle, bedelsiz bina devirleriyle yerel yönetimlerden merkezi yönetimlere kadar iktidar partisinin kamu kaynaklarını akıtarak yarattığı yapay bir oluşumdur. AKP’nin arka bahçesidir.

Erdoğan’ın yaratamadığı için yakındığı ‘o kültürel hegemonya’yı yaratma gayretinin bir aracıdır! İzmir’de de Türkiye'de de dinci vakıfları semirtmek için kamu gücünün kullanılmasına izin vermeyiz, vermeyeceğiz."