CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na 'işsizlik ve mutsuzluk' Oscar'ı verdi

CHP’li Bankoğlu'ndan Bakan Kasapoğlu’na 'işsizlik ve mutsuzluk' dalında Oscar!

CHP Bartın MilletvekiliAysu Bankoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun oturduğu sıraya "işsizlik ve mutsuzluk Oscarı" olarak nitelendirdiği ödülü bıraktı.

Meclis Genel Kurulu'nda, Tarım ve Orman Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile bağlı ve ilgili kurumların 2020 yılı bütçelerinin görüşmelerine başlandı.

CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, TBMM Genel Kurulu'na katılarak konuşma yaptı. CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, Mustafa Kemal Atatürk'ün ülkeyi gençlere emanet ettiğini anımsatarak, Türkiye'de 207 tane üniversite bulunduğunu söyledi.

Bankoğlu, "Süpermarket açar gibi üniversite açarak ülkeyi getirdiğiniz hâl belli. Gençler kendini mutsuz, umutsuz, daha da kötüsü baskı altında hissediyor. Sonuçsa; beyin göçü. 2018 yılında yaklaşık 140 bin kişi yurt dışına göç etmiş ve bunların çoğunluğu genç. Siz her ne kadar bu kürsüden bunu daha önce de Sayın Bakanınız reddetmiş olsa da gidiyorlar değerli arkadaşlar, hem de geri dönmemek üzere gidiyorlar" diye konuştu.

Bankoğlu, gençlerin işsiz ve mutsuz olduklarını da belirterek, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun oturduğu sıraya "işsizlik ve mutsuzluk Oscar'ı" olarak nitelendirdiği ödülü bıraktı.

chp-li-bankoglu-ndan-bakan-kasapoglu-na-issizlik-ve-mutsuzluk-dalinda-oscar-662459-1.
Fotoğraf:Sözcü