CHP’li Ali Mahir Başarır, son dönemde polis intihar vakalarının arttığını ve bu intihar vakalarının AKP’nin hiçbir yandaş medya kanalında yer almadığını belirtti. Başarır, dün Ankara ve İstanbul’da 2 polisin daha intihar ettiğini söyledi.

CHP’li Başarır: Ankara ve İstanbul’da 2 polis intihar etti, iktidar medyası gizliyor

CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Mahir Başarır, polis intiharlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Son 24 saatte 2 tane polisin intihar ettiğini belirten CHP’li Başarır, “Geçen hafta, Cumhuriyet Halk Partisi olarak polis intiharlarının araştırılarak, polisleri intihara sürükleyen sorunların tespit edilip çözülmesi ile polislerin çalışma şartlarının iyileştirilmesi için araştırılma komisyonu kurulması için bir Meclis Araştırma Önergesi vermiştik fakat Cumhur İttifakı bunu reddetti” dedi.

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Hassas Koruma Şube Müdürlüğü kadrosunda çalışan Ali Darbaz isimli polisin intihara teşebbüs ettiğini ve yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini belirten Başarır, “Bir diğer intihar haberi ise İstanbul’dan gelmiştir. İstanbul’da bir otel odasında kalan Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü B Bölge ekiplerde görevli Polis Memuru Veysel Elhan silahı ile başına ateş ederek hayatına son vermiştir. Bu intiharların hepsinde de önergemizi reddeden Cumhur İttifakı’nın vebali vardır” ifadelerini kullandı.

Son 1 ayda 25 polis, 2021'in başından bu yana ise 40'tan fazla polis intihar etti.