Tank Palet Fabrikası'nın Katarlılara satılmasını eleştiren sözlerine ilişkin kendisini hedef alan açıklamalara yanıt veren CHP'li Ali Mahir Başarır, "Bu iftirayı atanları önce halka sonra Allah’a havale ediyorum" dedi.

CHP'li Başarır'dan kendisini hedef alanlara yanıt: Bu iftirayı atanları halka havale ediyorum

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Habertürk programında Tank Palet Fabrikası'nın Katarlılara satılmasını eleştiren sözlerine ilişkin kendisini hedef alan açıklamalara yanıt verdi.

Başarır, TBMM’de partisinin grup toplantısı öncesi basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Başarır, programda söylediği sözlerin hatırlatılması üzerine, “Söylenecek her şey söylendi. Parti sözcümüz her şeyi söyledi. Ben de her şeyi söyledim. Sosyal medya hesabımdan da paylaştım. Söyleyecek hiçbir sözüm yok. Benim ordumla ilgili, mehmetçikle ilgili söylemlerim televizyonda çok net. Sadece bu iftirayı atanları önce halka sonra Allah’a havale ediyorum” dedi.

NE OLMUŞTU?

Habertürk TV'de katıldığı televizyon programında, Sakarya'da kurulu Tank Palet Fabrikası'nın Katar ortaklı BMC'ye devrini gündeme getiren CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Öyle bir noktadayız ki; Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin ordusu Katar'a satılmış. Ben değer biçemiyorum. 50 milyon dolara satılmış…” demişti.

Programın diğer konukları Yaşar Hacısalihoğlu ve Hilmi Taşdemir, "Bunu nasıl söylersiniz?", "Tank Palet Fabrikası ordu mudur?" gibi sözlerle Başarır'a karşı çıkmış, bunun üzerine Başarır, şunları söylemişti: "Ordudan kastım Tank Palet Fabrikası'dır. Sakın yanlış bir anlam çıkmasın. Ben mehmetçiği, ordumuzu kastedebilir miyim? 'Tank Palet Fabrikası, ordunun bir parçasıdır' dedim ve 'bunun yüzde 49'u Katar'a satılmıştır' dedim."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün partisinin grup toplantısında CHP'li Başarır'ı hedef almış ve "Bir CHP milletvekilinin Türk ordusuna 'satılmış' demesi şerefsizliktir, kepazeliktir. Orduya 'satılmış' demek, bedelsiz satılmışlığın aleni beyanıdır" demişti.