Tolga Ağar’ı nikah şahidi yapan, İstanbul İl Emniyet Müdürü’nü düğününde konuk eden ve Paramount Hotel’de balayı yaptığı iddia edilen Cumhuriyet Savcısı Burak Dağ’ın terfi almasına tepki gösteren CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğunu ancak iktidar tarafından ‘hotel devleti’ anlayışıyla yönetildiğini söyledi.

CHP’li Başarır’dan Savcı Dağ’ın terfi ettirilmesine tepki: ‘Hotel devleti’

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Tolga Ağar’ı nikah şahidi yapan, İstanbul İl Emniyet Müdürü’nü düğününde konuk eden ve Paramount Hotel’de balayı yaptığı iddia edilen Cumhuriyet Savcısı Burak Dağ’ın Ağustos 2021 döneminde terfi almasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“Neredeyse her gün yeni bir skandalla karşı karşıyayız” diyen Başarır, sözlerine şöyle devam etti:

“Daha önce Sezgin Baran Korkmaz’ın mal varlığı üzerindeki tedbiri kaldıran dönemin Başsavcı Vekili Hasan Yılmaz Adalet Bakan Yardımcılığına getirilmesi ve yine Sezgin Baran Korkmaz’ın yurtdışı çıkış yasağının kaldırılmasında etkili olan Başsavcı İrfan Fidan'ın ise Anayasa Mahkemesi Üyeliğine getirilmesi hala hafızalarımızda tazeliğini koruyor. Şimdi de adı Yeldana Kaharman’ın ölümüyle anılan Mehmet Ağar’ın oğlu AKP Elazığ Milletvekili Tolga Ağar’ın nikah şahitliğini yaptığı ve Türkiye’nin yeni Susurluk’u olan Paramount Otel’de balayı yaptığı iddia edilen Cumhuriyet Savcısı Burak Dağ’ın terfi ettirilmesi, yargıda terfi almanın hangi yollarla olduğu konusunda can sıkıcı şüpheler ortaya koymaktadır.”

chp-li-basarir-dan-savci-dag-in-terfi-ettirilmesine-tepki-hotel-devleti-926144-1.

“VERDİĞİMİZ ARAŞTIRMA ÖNERGESİ REDDEDİLDİ”

Türkiye Cumhuriyeti’nin bir hukuk devleti olduğunu ancak iktidardakilerin anlayışıyla artık ‘hotel devleti’ şeklinde yönetilen bir anlayışa sahip olduğunu belirten CHP’li Başarır, şu ifadeleri kullandı:

“Hakim ve savcıların yükselme esaslarına bakıldığında ahlaki gidişleri, mesleki bilgi ve anlayışları, gayret ve çalışkanlıkları, göreve bağlılıkları ve devamlılıkları gibi önemli esasların olduğunu görüyoruz. Savcı Burak Dağ’ın terfi ettirilmesi, yargıdaki gerekli şartları sağlamasından mı yoksa adı birçok skandallarla anılan kişilerle olan bağlantısından mı kaynaklandığı araştırılmalıdır. CHP Grubu olarak haziran ayı içerisinde devlet- mafya ilişkilerinin araştırılması için verdiğimiz araştırma önergesi AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. En azından Susurluk olayında araştırma komisyonu kurulmuştu. Ancak bu konuda AKP ve küçük ortağı MHP bir araştırma komisyonu kurulmasını dahi istemediler.”