Meclis'te görüşmelerine devam eden Cumhurbaşkanlığı bütçesine ilişkin bir konuşma yapan CHP'li Başarır, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi. Erdoğan'ın 2018 seçimleri öncesindeki ifadelerini hatırlatan Başarır, "Neden bu ülkenin cumhurbaşkanı olamadın sayın Recep Tayyip Erdoğan? Sen, sarayında 4 yılda 44 milyon TL giyim masrafı yaparken, çocuğuna pantolon alamadığı için intihar eden babanın cumhurbaşkanı olamadın. Sen, sarayında aylık 1 milyon TL’lik elektrik kullanırken, elektrik faturasını ödeyemediği için topluca intihar eden 4 kardeşin cumhurbaşkanı olamadın" dedi.

CHP'li Başarır Erdoğan'a eski ifadelerini hatırlattı: Sen bu ülkenin cumhurbaşkanı olamadın!

HABER MERKEZİ

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, bugün Meclis Genel Kurulu’nda görüşülmekte olan Cumhurbaşkanlığı bütçesi üzerine konuşma yaptı. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenen CHP’li Başarır, "Sen, elektrik faturasını ödeyemediği için topluca intihar eden 4 kardeşin cumhurbaşkanı olamadın" dedi.

Anayasa değişikliği referandumunu hatırlatan Başarır, “16 Nisan 2017. Rejime kasteden anayasa değişikliğinin, öncesinde, sırasında ve sonrasındaki hukuksuzluğun, korku, endişe ve baskının, OHAL şartlarında değişen anayasanın tarihidir. 16 Nisan 2017. Felaketin, fakirleşmenin, hukuksuzluğun, yolsuzluğun, kirli, karanlık bir düzene geçişin, kokuşmuşluğun ve çöküşün tarihidir.16 Nisan 2017, verin yetkiyi görün etkiyi diyenin yarattığı felaketin tarihidir. 16 Nisan 2017. Fabrikadaki güvencesizin, gübresiz tarlaların, yemsiz hayvanların, ışıksız gecekondunun, odunsuz sobanın, etsiz tencerenin, penceredeki kimsesizin tarihidir" dedi.

Erdoğan’ın 2018 seçimleri öncesindeki "Verin yetkiyi görün etkiyi” sözlerini hatırlatan Başarır, "2018’de 4,5 TL olan dolar bugün 19 TL. 2018’de 355 dolar olan asgari ücret bugün 295 dolar. Gördünüz mü etkiyi?" ifadelerini kullandı.

"Diyordunuz ya verin yetkiyi görün etkiyi. 2019’da 31 milyar dolar olan dış ticaret açığı Bugün 100 milyar dolar. 2019’da yüzde 11 olan enflasyon bugün yüzde 84. 2018’de 4,5 TL olan dolar bugün 19 TL. 2018’de 355 dolar olan asgari ücret bugün 295 dolar. Gördünüz mü etkiyi? Bir de kime göre? TÜİK’e göre. TÜİK neyin kısaltması, neyin baş harfleri? Tayyib Beyi Üzmeyen İstatistik Kurumu. O üzülmek istemiyor. O kaybetmek istemiyor. Hal böyleyken o hala bu garibanlardan son bir şans istiyor. Milyonlarca insan icrada, milyonlarca insan tahliye davalarıyla kapının ağzında, eşikte. Vatandaşının derdiyle dertlenmeyenin son bir dönem daha yetki talebi hadsizliktir, haksızlıktır. Bu millet bu düzende varlığı göremedi ama milletvekilinin rüşvet sözleşmesi yaptığını gördü. Bir milletvekilinin nüfus ticaretiyle 180 milyon dolarlık bir servete sahip olduğunu gördü. Bakanların kendi şirketinden dezenfektan aldığını, kendi akrabalarına arsa verdiğini, kendi şirketine teşvik, kendi oteline tahsis aldığını, kimselere de hesap vermediğini gördü" diye konuştu.

"MAFYAYI TUTUKSUZ, SEÇİLMİŞ BELEDİYE BAŞKANINI HUKUKSUZ YARGILADINIZ"

Bu ülkenin gencine iş, yoksuluna aş yaratılmadığını ancak mahkemelerinde yargılanan 13 milyon şüpheli oluşturulduğunu belirten Başarır, “Dünyanın en büyük cezaevlerini yaptınız. Yargıya güveni yüzde 10’a indirip ‘tuz koktu tuz’ diyen bir toplum yarattınız. Memleketin övündüğü değerlerini mahkemelerde süründürdünüz. Metin Akpınar’dan Genco Erkal’a, emekli amirallerden ev hanımlarına, çevrecilerden kamyonculara, Boğaziçililerden boğaz tokluğuna çalışanlara, herkesi sizden değilse hain, terörist, ajan yaptınız! 6 yaşındaki çocuğu evlendiren sözde babaya, onu koynuna alan alçak kocaya kalkan oldunuz! Mafyayı tutuksuz, seçilmiş belediye başkanını hukuksuz yargıladınız! Dili sürçenden gaf çıkarıp linç yaptınız, mafya liderine özel af çıkarıp cezaevi önünde konvoy yaptınız. Kader mahkumuna sırt çevirdiniz, ensesi kalınlarla iş çevirdiniz. Kanundan korkanın sırtına bindiniz, Sezgin Baran Korkmaz’a yol verdirdiniz. Bu ülkenin gençlerini yıldırdınız, doktorunu, mühendisini yurt dışına kaçırdınız. Bu güzel ülkeye 8,5 milyon Suriyeli getirdiniz. Dünyanın hayal kurduğu bu ülkenin gençlerine yurt dışında hayal kurdurdunuz” dedi.

"ERDOĞAN PARTİLİDİR AMA CUMHURBAŞKANI DEĞİLDİR"

Erdoğan’ın bu ülkenin cumhurbaşkanı olamadığını ifade eden Başarır, “Neden bu ülkenin cumhurbaşkanı olamadın sayın Recep Tayyip Erdoğan? Sen, sarayında 4 yılda 44 milyon TL giyim masrafı yaparken, çocuğuna pantolon alamadığı için intihar eden babanın cumhurbaşkanı olamadın. Sen, sarayında 4 yılda milyonlarca liralık yakıt masrafı yaparken, üşüyen çocuğuna ısınması için saç kurutma makinası verip intihar eden annenin cumhurbaşkanı olamadın. Sen, sarayında aylık 1 milyon TL’lik elektrik kullanırken, elektrik faturasını ödeyemediği için topluca intihar eden 4 kardeşin cumhurbaşkanı olamadın. Sen, sarayına 57 milyon TL’lik zirai ilaç alırken ziraat bankası önünde geçinemediği için traktörünü yakan çiftçinin cumhurbaşkanı olamadın. Sen, sarayına 18 milyonluk mutfak masrafı yaparken, pazardan çürük meyve-sebze alanların, tavuk kemiği sırası bekleyen işçinin, emeklinin, öğrencinin cumhurbaşkanı olamadın. Sen sarayına 490 milyon TL’lik eşya yenileme gideri ayırırken, düğün eşyası alamadığı için evlenemeyen genç çiftlerin cumhurbaşkanı olamadın. Sen, 301 kişinin öldüğü Soma’da yerde yatan madenciye tekme attıran işçisine esnafına küfreden, kadınına sürtük, muhalefete tezek diyen, çiftçisine ananı da al git diyen biri oldun" şeklinde konuştu.

Başarır, şöyle devam etti: "Recep Tayyip Erdoğan partilidir ama cumhurbaşkanı değildir. Cumhurun başındadır. Cumhurun başına beladır, derttir, tasadır. O, kimin başkanıdır biliyor musunuz? O, 20 yılda yarattığı kirli zenginlerin, vakıfların, tarikatların, saraya abone beşli çetenin, kara para aklayıcılarının başkanıdır ama cumhurbaşkanı değildir. Cumhurun başındadır, cumhurun başına beladır, derttir, tasadır. Cumhur ona son bir şans vermeyecek, cumhur son şansını kullanacak. Ondan da yoksulluktan da yolsuzluktan da kurtulacak. Kendi yarınlarını yine kendi azim ve kararlılığı ile kuracaktır."