Deprem felaketi sonrası Mersin'in Tarsus ilçesindeki bir ortaokulda meydana gelen hasara dikkat çeken CHP'li Başarır, "Çocuklarımızın bu hasarlı binalarda eğitim ve öğretim görmeleri kabul edilemez" dedi. Konuya ilişkin Milli Eğitim Bakanı Özer'in yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi veren Başarır, MEB bünyesindeki okullarda yapılan hasar tespit çalışmalarını sordu. Bakan Özer'e seslenen Başarır, "Derhal, çocuklarımızı bu hasarlı binalardan çıkarıp daha güvenilir, daha sağlam binalarda eğitim ve öğretim almalarını sağlayın" dedi.

CHP'li Başarır, hasarlı okulun görüntülerini paylaştı, Bakan Özer'e seslendi: Kabul edilemez

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, 6 Şubat’ta meydana gelen deprem sonrası Mersin Tarsus’taki Turgut İçgören Ortaokulu’nda meydana gelen hasarı örnek göstererek "Çocuklarımızın bu hasarlı binalarda eğitim ve öğretim görmeleri kabul edilemez" dedi.

Depremden zarar gören okullara ilişkin Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi veren Başarır, "Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde bulunan okulların hasar tespitleri yapılmış mıdır? Yapılmışsa hangi okullar az hasarlı/hasarlı/ağır hasarlı şeklinde tespit edilmiştir?" sorusunu yöneltti.

chp-li-basarir-hasarli-okulun-goruntulerini-paylasti-bakan-ozer-e-seslendi-kabul-edilemez-1133201-1.

"HASARLI OKULLARDA EĞİTİM ÖĞRETİMİNE İZİN VERİLMESİ KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL"

Örnek teşkil etmesi amacıyla Tarsus ilçesinde bulunan Turgut İçgören Ortaokulu’ndaki hasarların fotoğraflarını da paylaşan CHP’li Başarır, "Maalesef bu deprem Mersin’de de birçok binamızı etkilemiştir. Ancak çocuklarımızın böylesine hasarlı okullarda eğitim öğretimine izin verilmesi hiçbir şekilde kabul edilebilir değildir. Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Buradan Milli Eğitim Bakanı’na sesleniyorum. Derhal, çocuklarımızı bu hasarlı binalardan çıkarıp daha güvenilir, daha sağlam binalarda eğitim ve öğretim almalarını sağlayın" ifadelerini kullandı.