CHP'li Ali Mahir Başarır ve İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin TBMM Karma Komisyonu'nun raporu yarın Genel Kurul'da görüşülecek.

CHP'li Başarır ile İYİ Partili Türkkan'a ait fezlekeler Genel Kurul'da görüşülecek

TBMM Genel Kurulu, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin Karma Komisyonu raporunu yarın görüşülecek.

DHA'nın aktardığına göre, TBMM Anayasa Adalet Karma Komisyonu'nda, milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasına karar verilen CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ile İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan hakkındaki raporlar, yarın TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmek üzere gündeme alındı.

Başarır ve Türkkan, Genel Kurul'da sözlü savunma yapabilecekleri gibi savunmalarını yapmak üzere başka bir milletvekili de tayin edebilecekler. Eğer Genel Kurul'da milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması yönünde karar alınırsa sonrasında yargı süreci başlayacak.

CHP'li Başarır hakkında Yalova 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılamaya müdahalesi nedeniyle "duruşma hakimlerine alenen hakaret" ve "adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs" suçlarından fezleke düzenlenmişti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile 5 Kasım 2021'de Bingöl'de esnaf ziyareti sırasında şehit ağabeyi Tahir Gümren'e küfreden Türkkan hakkında da "hakaret" suçundan fezleke hazırlanmıştı.