CHP'li Başarır: Mersin'in ciğerleri yanıyor

BirGün Ankara

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, dün gece saatlerinde Erdemli’de meydana gelen ve Orman İşletmeleri Müdürlüğü’ne bağlı araçlar ile Mersin Büyükşehir Belediye’sinin itfaiye araçlarıyla sabah karşı söndürülen orman yangınını Meclis gündemine taşıdı.

CHP’li Başarır, aynı zamanda Anamur ve Bozyazı ilçelerinde yıldırım düşmesi sonucu 13 ayrı noktada orman yangını meydana geldiğini ve bazılarının halen devam ettiğini belirterek, “Bu yıl ülke genelinde geçen yıllara oranla daha fazla orman yangını meydana geldi. Ciğerlerimiz yanıyor” dedi.

OKTAY'A SORDU

CHP’li Başarır, Erdemli’deki yangınla ilgili olarak, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a yönelttiği soru önergesinde, şu sorulara yer verdi:

♦ Erdemli İlçesine bağlı Gücüş Mahallesi yakınlarında çıkan orman yangınının nedenleri detaylıca araştırılmış mıdır? Araştırılmışsa ne gibi sonuçlara varılmıştır?

♦ Erdemli’deki orman yangında toplam kaç hektarlık alan yanmıştır?

♦ Bu yıl geçtiğimiz yıllara göre ülkemizin çeşitli bölgelerinde oldukça fazla yangın meydana gelmiştir. Yangınların önlenebilmesi için herhangi bir çalışma yapılmakta mıdır? Yapılmakta ise bu çalışmalar nelerdir?

♦ Son 5 yılda, yıllar itibarıyla ülkemizde toplam haç hektar ormanlık alan yanmıştır?