Mersin’de DSİ tarafından 2011 yılında temeli atılan Pamukluk Barajı, su tutmasına rağmen kullanıma sunulmuyor. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 2016 yılında isale hattı ve içme suyu arıtma tesisi yapımına ilişkin bir protokol yapıldığını ancak herhangi bir çalışma yapılmadığına dikkat çekerek “Artık dört ay sonrayı bekleyeceğiz. Yeni Sayın cumhurbaşkanını arayacağız, bakanı arayacağız. Şu Mersin’e bir bakın diyeceğiz arkadaş” dedi.

CHP'li başkandan 11 yıldır kullanıma sunulmayan Pamukluk Barajı açıklaması: Artık dört ay sonrayı bekleyeceğiz

Abidin YAĞMUR

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Belediyeler baraj yapsın” dedi ancak Mersin’de Devlet Su İşleri’nin (DSİ) 2011 yılında temelini attığı, dönemin Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun 2013’te biteceğini açıkladığı baraj su tutmasına rağmen hâlâ kullanıma alınmadı.

CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Pamukluk Barajı'nın suyunun Mersin’e aktarılması için hiçbir çalışma yapılmamasına tepki göstererek seçimlere işaret etti. Seçer, "Artık dört ay sonrayı bekleyeceğiz. Yeni Sayın cumhurbaşkanını arayacağız, bakanı arayacağız. Şu Mersin’e bir bakın diyeceğiz arkadaş” dedi.

Seçer, belediye tarafından Tarsus’a bağlı Pirömerli Mahallesinde bu yıl ilki düzenlenen ve çevre köylerden üreticilerin de katılımıyla gerçekleştirilen Nergis Festivalinin açılışına katıldı.

Festivalin yapıldığı Çap bölgesinde Pirömerli, Kalkıktaşı, Belen, Dorak, Böğrüeğri, Boztepe ve Tepetaşpınar köyleri olduğunu kaydeden Seçer, “Burada önemli bir yatırım var; Pamukluk Barajı. 2013 yılında hizmete açılacaktı. 2013 yılında ben parlamentoda Mersin milletvekiliydim. 2013’te bu baraj devreye girecekti. 2023 yılı henüz faaliyete girmedi. 10 yıl bir gecikme var. Muhtarlarımızla görüştüm. “Barajın göbeğindeyiz ama baraj suyundan faydalanamıyoruz” dediler. Şimdi böyle bir sıkıntılı durum var” dedi.

BİZ DE YENİ CUMHURBAŞKANINI BEKLERİZ”

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kuraklık konusundaki uyarılarında haklı olduğuna değinen Seçer, “Kar olmayınca yazın alarm demektir, su sıkıntısı demektir. Tarsus Berdan Barajı tüm memleketi besliyor. Pamukluk Barajı 10 yıl önce açılacaktı, henüz hizmete alınmadı. Buranın Mersin'in suyunu sağlaması için 2016 yılında da Mersin Büyükşehir Belediyesi ile DSİ arasında isale hattı ve içme suyu arıtma tesisi yapımına ilişkin bir protokol yapılmış ama bir metre isale hattı yapılmamış. Bir tesisin hiçbir müştemilatı yapılmamış. Ama cumhurbaşkanı bizi uyardı, belediyeler dedi baraj yapsın. Şimdi düşündüm ben baraj yapmasına yaparım ama o zaman DSİ ne iş yapar? Gayet iyi bir uyarı ama bizim barajımız var, baraja ihtiyacımız yok ama dedim ki bu isale hattını yapalım Mersin’e. Hem Mersin’e daha ucuz su sağlayalım, hem bir kuraklık durumunda Berdan Barajı bir yandan Pamukluk Barajı bir yandan memleketimin hiçbir su sorunu olmasın. Şu ana kadar yapılmadı. Sayın Bakana da rica ettim bu konuyu geçtiğimiz yıl, yine bir adım atılmadı. Artık dört ay sonrayı bekleyeceğiz. Yeni Sayın cumhurbaşkanını arayacağız, bakanı arayacağız. Şu Mersin’e bir bakın diyeceğiz arkadaş” ifadelerini kullandı.