Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, belediyede terör iltisaklı çalışanlar olduğu iddialarına yanıt verdi. CHP’li belediyeleri hedef alan haberlere dikkat çeken Seçer, “3 ay önce Bozyazı Kaymakamı yurtdışına kaçtı. Yandaş basın flaş flaş yazdı mı?" diye sordu.

CHP’li başkandan, İçişleri'ne 'Çataklı'nın kardeşi' göndermesi: Herkes geçmişine baksın

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, belediyede terör iltisaklı çalışanlar olduğu iddialarına “Belediyede çalışan her eleman o dönemki yasal şartlarda alınmıştır” sözleriyle yanıt verdi

Yandaş basında CHP’li belediyeleri hedef alan haberlere dikkat çeken Seçer, “3 ay önce Bozyazı Kaymakamı yurtdışına kaçtı. Yandaş basın flaş flaş yazdı mı? Bugün bakanlara bakın, kardeşlerine bakın. Bürokratlara bakın. Belediye meclisine bakın, geçmişlerine bakın neler olmuş? Bunları tartışacak olursak Türkiye yol yürüyemez. Bu devlet bizim, bu ülke bizim. Biz bu ülkeyi seviyoruz deyip soymuyoruz. Soyanların karşısında duruyoruz” dedi.

“Ben CHP’liyim. Benim aslım belli, astarım belli. İnsan utanır. Beni terörle ilişkilendirmeye utanır. Herkes dönsün geçmişine baksın” diyen Seçer, “Benim muhatabım ne hükümet ne bakanlık ne bakan. Ben kavga edemem. Onlar atama bakan. Bugün var yarın yok. Ben halk karşısında sorumluyum. Kentte gerginlik yaratamam. Kan kusuyorum kızılcık şerbeti içiyorum” ifadelerini kullandı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 5 televizyonun ortak yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“BÖYLE BİR ÖNYARGI OLMAMALI”

2019 seçimlerinde Mersin’de 3 adaylı bir yarış yaşandığını hatırlatan Seçer, “Burada Halkların Demokratik Partisi aday çıkarmadı. Bu partinin bir kitlesi var. Bu kitle kime oy verdi? Sana oy verdiyse, bittin! Hemen bir yerden ilişkilendiriliyor. Bu çok ağır bir ithamdır. Bu işlenebilecek en büyük günahtır. O insanlar, bana oy veren insanlar, bugün onları suçlayanlara da geçmişte oy vermiştir. Bakın 2002 seçimlerine, 2004 seçimlerine, 2011 seçimlerine, 2015 seçimlerine… Bize operasyonlar oluyor. Neden? Bu ülkede her Kürt vatandaş terörist olarak görülmemeli. Böyle bir önyargı olmamalı. Ben atama değilim. Benim burada oturmam birinin iki dudağı arasında değil. Alın görevden. Burası hukuk devletiyse değil. Ya da ben bürokrat değilim. Amirim, üssüm, siyasi irade alın görevden, yerine başkasını atayın. Ben öyle değilim. Ben 31 Mart’ta Mersin halkının teveccühü ile gelmişim. 2024 seçimlerine kadar görevimin başındayım. Ben göreve geldiğimde görevde olan bürokratlardan bazıları bugün yok. Ama ben buradayım. Mersin halkı burada” diye konuştu.

“BUNLARI KONUŞURSAK TÜRKİYE YOL YÜRÜYEMEZ”

CHP’li bir siyasetçi olmasına vurgu yapan Seçer şunları söyledi: “Benim parti bu devleti kuran partidir. Bizim partimizden bu ülkeye, bu devlete yanlış yapacak bir isim bulamazsınız. Ben Ankara siyasetinden geldim, Mersin’de belediye başkanı oldum. Görevimin başındayım. Görevimi yapıyorum. Bana, belediyeme siyaseten yapılmış her türlü tuzağı, provokasyonu, oyunu, tezgahı bozacak güçte, liyakatte ve kararlılıktayım. Ben hem belediyemin hem şahsımın itibarını korumak zorundayım. Ben CHP’liyim. Benim aslım belli, astarım belli. İnsan utanır. Beni terörle ilişkilendirmeye utanır. Herkes dönsün geçmişine baksın. Belediyede çalışan her eleman o dönemki yasal şartlarda alınmıştır. Yaptığımız hiçbir işte yanlış yoktur ama siz öküzün altında buzağı ararsanız… 3 ay önce Bozyazı Kaymakamı yurtdışına kaçtı yandaş basın flaş flaş yazdı mı? Bugün bakanlara bakın, kardeşlerine bakın. Bürokratlara bakın. Belediye meclisine bakın, geçmişlerine bakın neler olmuş? Bunları tartışacak olursak Türkiye yol yürüyemez. Bu devlet bizim, bu ülke bizim. Biz bu ülkeyi seviyoruz deyip soymuyoruz. Soyanların karşısında duruyoruz. Bunu da bir not olarak vermek istiyorum. Benim muhatabım ne hükümet ne bakanlık ne bakan. Ben kavga edemem. Onlar atama bakan. Bugün var yarın yok. Ben halk karşısında sorumluyum. Kentte gerginlik yaratamam. Kan kusuyorum kızılcık şerbeti içiyorum.”