Türkiye Belediyeler Birliği’nin düzenlediği kongreye katılan CHP’li büyükşehir belediyeleri etkinliği terk etti. İBB Başkanı İmamoğlu, “Eksiksiz katılmaya çalıştık ama farklı bir süreçle karşılaştık” dedi

CHP’li başkanlar toplantıyı terk etti

Haber Merkezi

Türkiye Belediyeler Birliği’nin (TBB) Ankara’da düzenlediği ‘Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongresi’ne katılan CHP’li büyükşehir belediyeler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ödül verilecek programın değişmesi nedeniyle salonu terk etti. İBB’ye, sinyalizasyon konusundaki çalışmaları dolayısıyla ödül verileceği ve İmamoğlu’nun ödülü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alacağı kaydedildi. Kongre, davette belirtildiği programla ilerlemeyince İmamoğlu ve beraberindeki CHP’li büyükşehir belediye başkanları kongreye devam etmeme kararı aldı. İmamoğlu, konuşmacı olduğu panele katılmayacağını söyledi.

ERDOĞAN’A MEKTUP VERDİ

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, kongre öncesinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a, randevu talebini içeren bir mektup sunduğunu aktardı. Mektupta sinyalizasyon ile ilgili bir çalışmanın olduğunu belirten İmamoğlu, “Ödül uygun görülmüş. TBB Başkanı Sayın Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Hanım’ın, özel kalemi arayarak, benim gibi diğer belediye başkanlarımıza ödül verileceği ve bu ödülleri de Sayın Cumhurbaşkanı’mızın vereceğini ifade ederek davet etti. Bu kadar güzel ve bu kadar nezaketli davete hepimiz incelik gösterip eksiksiz katılmaya çalıştık. Ama 180 derece farklı bir psikoloji ile süreç yönetildi” dedi.

İHRACAT YOK KANAL VAR

TBB’nin tüm belediyelerden para kesilerek yönetilen bir kurum olduğunu hatırlatan İmamoğlu, şunları söyledi: “Yüksek teknoloji konuşulacaktı. Ben zannettim ki, yüksek teknoloji ile ilgili bilişim ile ilgili yazılım ile ilgili Teknoloji Bakanı çıkacak, ihracatla ithalat arasındaki farkın niçin 107 milyar dolar olduğunu açıklayacak. Onu demedi. Teknoloji Bakanı, ne alakası varsa bir suyolundan bahsetti. Kaldı ki biz, kanalı elbette tartışabiliriz. Defalarca, ‘Davet edin gelelim, anlatalım sunum yapalım Sayın Cumhurbaşkanım’ diye kendilerinden talepte bulunduk.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bir belediye başkanı olarak randevu talebini tekrarlayan İmamoğlu, kendileri için toplantının bittiğinin altını çizdi.