Denizli’nin Serinhisar ilçesinin CHP’li Belediye Başkanı Hüseyin Gemi, dün akşam saatlerinde istifa ettiğini açıklamasının ardından kısa bir süre sonra istifasını geri çektiğini duyurdu

CHP’li belediye başkanı istifasını geri çekti

AYCAN KARADAĞ

31 Mart yerel seçimlerinde Denizli’nin Serinhisar Belediyesi’nde ikinci kez belediye başkanı seçilen CHP’li Hüseyin Gemi, dün akşam saatlerinde partisinden istifa ettiğini duyurdu. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklama yapan Gemi, “Gördüğüm lüzum üzerine partim Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa ediyorum. Gerekçelerini daha sonra kamuoyuna açıklayacağım” dedi.

Edinilen bilgilere göre Gemi'nin, CHP’de yaklaşan kurultay öncesi delege seçimlerinde yaşanan sorunlardan dolayı istifasını verdiği öğrenildi. Gemi'nin istifasının duyurmasının ardından Genel Merkez’den yöneticiler araya girerek Gemi’nin istifasının geri çekmesini sağladı.

Mesajın ardından kısa bir süre sonra Gemi yeni bir açıklama yaparak, “35 yıldır mensubu olduğum Cumhuriyet Halk Partisi saflarında gerek ilçe başkanı gerekse belediye başkanı olarak Serinhisar halkına hizmet ettim. 17 Kasım 2019 tarihinde partililerimiz arasındaki saygı, sevgi ve vefa duyguları konusundaki hassasiyetimin ilçe yönetimimiz tarafından dikkate alınması amacıyla partimden istifa ettiğimi bildirdim. Mesajımın alınmış olduğunu gördüğüm için 18 Kasım 2019 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir belediye başkanı olarak görevimin başındayım. kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verdi.

Konuya ilişkin BirGün'e konuşan Gemi, açıklama yapmayacağını dile getirerek, tartışmaların bittiğini ve ileriye baktıklarını belirtti.

Öte yandan 17 Kasım 1963 tarihinde doğan Gemi’ye partililer istifasını geri çekmesinden sonra doğum günü sürprizi yaptığı öğrenildi.