CHP'li büyükşehir belediye başkanları, yarın görülecek duruşma öncesi İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na destek mesajı paylaştı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Anca beraber kanca beraber Başkanım. Ya birlikte varız ya da adaletsizlikte hiçbirimiz yokuz" dedi.

CHP'li belediye başkanlarından Ekrem İmamoğlu'na destek

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında “Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği” iddiasıyla açılan davanın duruşması yarın İstanbul Anadolu Adliyesi 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

Duruşma öncesi CHP'li büyükşehir belediye başkanları, Ekrem İmamoğlu'na destek mesajı paylaştı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Hukuksuzluğa karşı hepimiz biriz, birlikteyiz. Anca beraber kanca beraber Başkanım. Ya birlikte varız ya da adaletsizlikte hiçbirimiz yokuz" dedi.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ise sosyal medya paylaşımında, "Aydınlık yarınlarımız için her zaman demokrasiye sahip çıkacağız. Halkın iradesiyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Sn. Ekrem İmamoğlu’nun yanındayım" ifadelerini kullandı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız @ekrem_imamoglu nezdinde #istanbulyargılanıyor. Hak, hukuk, adalet dışında, yargı eli ile verdirilmek istenen siyasal kararları asla kabul etmeyeceğiz. Yarın 16 milyon İstanbullu ve Başkanımız" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de şunları söyledi: "“Karanlığın en koyu olduğu an, aydınlığın en yakın olduğu andır” İftira ve gülünç suçlamalarla halk iradesini hiçe sayanlara bu halk en net yanıtı verecektir. Mersin’de, İstanbul’da daima adalet! Yanındayız Ekrem İmamoğlu."

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, "Ekrem Başkanın ve İstanbul halkının yanındayız" paylaşımını yaptı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise "Halkın iradesi hukuksuzluk tanımaz! Değerli yol arkadaşım İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız @ekrem_imamoglu ’nun ve 16 milyon İstanbullu’nun yanındayız" ifadelerini kullandı.