CHP'li belediye başkanları, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun 3 davadan aldığı cezaların onanmasına ve getirilen siyasi yasak kararına tepki gösterdi. İBB Başkanı İmamoğlu, "Bu kararı siyasi buluyor ve kınıyorum. Başkanımızın yanındayım. Destek için yanına gidiyorum" derken, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, "Kaftancıoğlu’na verilen hukuksuz hapis cezası ve siyaset yasağı adalet ve demokrasiye yeni bir darbedir" ifadelerine yer verdi.

CHP'li belediye başkanlarından Kaftancıoğlu'na destek, yargıya tepki

Yargıtay, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında kararını açıkladı. Yargıtay'ın kararına göre, Kaftancıoğlu'nun 3 davadan aldığı ceza onanırken yargılandığı 2 dava ise düşürüldü. Kaftancıoğlu'nun cezası onanan 3 davada aldığı cezaların toplamının ise 4 yıl 11 ay olduğu belirtildi.

CHP'li belediye başkanları, söz konusu karara tepki gösterirken Kaftancıoğlu'na destek verdiklerini belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "CHP İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu, İstanbul’daki değişimi birlikte adımladığımız yol arkadaşımdır. Bu kararı siyasi buluyor ve kınıyorum" dedi. İmamoğlu, Kaftancıoğlu'na verdiği desteği, "Başkanımızın yanındayım. Destek için yanına gidiyorum" sözleriyle ifade etti.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise, Kaftancıoğlu'na verilen cezayı, adalet ve demokrasiye yeni bir darbe olarak niteledi. Karalar, "Benzer utançlar geçmişte de yaşandı ve milletimiz hiçbir zaman bunları affetmedi. Adalet er geç tecelli edecektir. Canan Kaftancıoğlu yalnız değildir" ifadelerine yer verdi.

Gelen diğer tepkiler ise şöyle: