CHP’li belediyeler ‘hibe’ için eğitilecek

Hüseyin Şimşek

Projelerini hayata geçirebilmek için iktidardan yeterli desteği alamayan CHP’li belediyeler, hibelere yöneldi. Parti yönetimi, belediyelerin proje geliştirme kabiliyetinin artırılması için yeni bir eğitim çalışması başlatma kararı aldı.

Yerel seçimlerde 11’i büyükşehir olmak üzere çok sayıda belediyede yönetimi kazanan CHP, “hizmet performansı arttırmak” için çalışmalarını sürdürdüğünü duyurdu.

Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un koordinasyonunda başlatılan çalışma kapsamında, belediye personeline, “proje uzmanlığı” eğitimi verilecek. 12 hafta sürecek eğitim çalışmaları kapsamında, belediye personeline alanında uzman isimler tarafından hem teorik hem de pratik eğitim sunulacak. Her belediyeden bir personelin kabul edileceği eğitim projesini başarıyla tamamlayanlara sertifikalar verilecek.

12 modülden oluşacak eğitimler kapsamında, “çağrı analizi ve rehber okuma”, “sorun analizi ve stratejik yaklaşım”, “hedef kitle ve paydaş analizi”, “planlama” ve “bütçeleme” gibi konu başlıklarında eğitim süreci işletilecek.