İl Hıfzısıhha Kurullarında içki satışı yasağının 'oy birliği' ile alındığı açıklamaları ardından CHP'li belediyelerden yalanlamalar geldi. İzmir, Aydın, Kırklareli ve Bolu'da belediyeler, kararlara imza atmadıklarını bildirdi. Kırklareli Valiliği'nin 'oy birliği' ile alındı dediği alkol satış yasağı kararında Kırklareli Belediye Başkanı CHP'li Siyam Kesimoğlu'na vekalet eden Belediye Başkan vekili Arda Kolcular'ın imza atmadığı ortaya çıktı.

CHP'li belediyeler, valilikleri yalanlıyor: İçki satışı yasağı kararında imzamız yok

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesinde yer verilmemesine rağmen hukuksuz biçimde getirilen içki satışına yasak uygulaması, valilikler eliyle resmiyete kavuşturulmaya çalışılıyor. İl Hıfzısıhha Kurulu kararlarıyla kentlerde içki satışına yasak getirildiği bildirildi. Benzer kararların alındığı 21 ilin 9’unda ise CHP’li belediyeler yönetimde bulunuyor. Antalya haricindeki illerde kararların oy birliği ile alındığı iddia edilirken İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aydın Büyükşehir Belediyesi, Kırklareli Belediyesi ve Bolu Belediye Başkanı, valilikleri yalanlayarak kararda imzalarının bulunmadığını bildirdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Twitter adresinden yapılan paylaşımda, "İzmir İl Hıfzısıhha Kurulu'nda oy birliğiyle alındığı açıklanan 2021/28 sayılı kararda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer'in imzası bulunmamaktadır. Kamuoyunun bilgisine sunarız." ifadesi kullanıldı.

İzmir İl Hıfzısıhha Kurulu'nun 30 Nisan tarihli belgesinde kararın oy birliğiyle alındığı belirtilmişti.

AYDIN’DAN DA YALANLAMA

İzmir’in ardından Aydın Büyükşehir Belediyesi de, ‘oy birliği ile’ alındığı belirtilen söz konusu yasak kararında Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun imzasının bulunmadığını bildirdi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Twitter hesabından şu açıklama yapıldı:

BOLU BELEDİYE BAŞKANI: İMZA ATMADIM, ŞERH KOYACAĞIM

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın da karara imza atmadığını söylediği bildirildi.

DW Türkçe muhabiri Batu Öztürk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Özcan ile konuyu görüştüğünü belirtti ve Özcan’ın, “Öyle bir karara imza atmadım. Kararı gönderecekmiş Vali Bey. Ben şerh koyacağım” dediğini aktardı.

KIRKLARELİ YALANLADI, VALİLİK SİTEDEN KALDIRDI

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu da "Ne ben ne de kurumumuzdan bir arkadaşım böyle bir karara imza atmadı" diyerek Valiliği yalanladı. Kesimoğlu'nun kararın altında imzam yok demesiyle Kırklareli Valiliği'nin söz konusu kararı da internet sitesinden kaldırıldı. Daha önce ulaşılabilen karara artık Valiliğin internet sitesinden ulaşılamadığı görüldü. (http://www.kirklareli.gov.tr/kurumlar/kirklareli.gov.tr/duyuru-belgeler/2021/04-NISAN/20210430-3/43-Nolu-Karar.PDF)

Kırklareli Valiliği'nin 'oy birliği' ile alındı dediği alkol satış yasağı kararında Kırklareli Belediye Başkanı CHP'li Siyam Kesimoğlu'na vekalet eden Belediye Başkan vekili Arda Kolcular'ın imza atmadığı ortaya çıktı.

chp-li-belediyeler-valilikleri-yalanliyor-icki-satisi-yasagi-kararinda-imzamiz-yok-871499-1.

KARAR ALINAN KENTLERİN 9’UNDA BELEDİYE YÖNETİMİ CHP’DE

Yasak açıklanan illerde, Antalya haricindeki İl Hıfzıssıhha Kurulu kararlarının oybirliğiyle alındığı belirtiliyor.

İl Hıfzıssıhha Kurulu bileşenlerinden biri de belediye başkanları olduğu için ‘oy birliği’ ile karar alındığı belirtilen illerde belediye başkanlarının da kararlara imza attığı düşünülüyor.

21 ilden 9’unda ise CHP’li yönetimlerin bulunması sosyal medyada tepki çekmişti.