CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, işten çıkartılan Farplas işçilerine ilişkin, “Anayasal bir hak olan sendikal örgütlenme hakkı için mücadele eden Farplas işçileri yalnız değildir. Sendikalı oldukları için işten çıkarılan işçiler bir an önce işe geri alınsın, hukuksuzluk son bulsun” dedi.

CHP’li Bülbül’den Farplas işçilerine destek açıklaması

Kocaeli Gebze Otomotiv Tedarik Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan ve plastik otomotiv parçaları üreten Farplas firmasında işçiler, ücretlerinin ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için geçen hafta üretimi durdurmuştu. Birleşik Metal-İş’e üye olan ve çalışma koşullarının iyileştirilmesini talep eden 150’ye yakın işçi, çağrıldıkları otelde taşeron firma avukatlarının yaptığı fesih bildirimi ile işten atılmıştı. İşten atılan arkadaşları ve sendikal talepleri için fabrikada eylem yapan yaklaşık 200 işçi gözaltına alınmıştı. İşçiler, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.

“EMEK VE EKMEK İÇİN MÜCADELE KUTSALDIR”

Süleyman Bülbül, gözaltına alınan Farplas işçilerine bugün yaptığı yazılı açıklamayla destek verdi. Bülbül, açıklamasında şunları kaydetti:
“Anayasal bir hak olan sendikal örgütlenme hakkı için mücadele eden Farplas işçileri yalnız değildir. Sendikalı oldukları için işten çıkarılan işçiler, bir an önce işe geri alınsın, hukuksuzluk son bulsun. Emek ve ekmek için mücadele kutsaldır.”

(ANKA)