CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Adana Kozan’da yangın bölgesini inceledi. Bulut’un dinlediği bir görevli; yangınların tekrar başlaması ile ilgili, “Gün içinde söndürülüyor fakat soğutma işlemi yapılmadığı için yangın tekrar devam ediyor. Helikopterler gidiyor ama arsa içten yandığı için tekrar tutuşuyor” dedi.

CHP'li Bulut'un dinlediği görevli: Soğutma işlemi yapılmadığı için yangın tekrar çıkıyor

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, yangından etkilenen Adana Kozan Kızlarsekisi’nde son durumu inceledi. Bulut, “Kozan’dayız. Yangın bölgesinde. Yangın söndürülmüş durumda ama her an her yerden duman çıkabiliyor. Şu an karşı tarafta duman var” dedi.

Bulut’un konuştuğu görevliler ise, “Gün içinde söndürülüyor fakat soğutma işlemi yapılmadığı için yangın tekrar devam ediyor. Helikopterler gidiyor ama arsa içten yandığı için tekrar tutuşuyor” dedi.

Bulut, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu yangınlarda sadece insanların evleri, ağaçlar yanmıyor. Ekoloji komple etkileniyor. Hayvanlar aynı şekilde, sıcaktan harap haldeler, çünkü yangının ısısı devam ediyor. Bölgede hemen hemen tüm ağaçlar yanmış durumda. Evler aynı şekilde. Aynı evin müştemilatları… Hiçbir ev şu an kullanılır durumda değil. Ateşin, alevin esintilerini hissediyoruz. O sıcaklık gelmeye devam ediyor. Belediye yetkilileri, afet bölgesi yetkilileri burada. Mümkün olduğunca yardımlara devam ediyor. Tek sevindirici taraf, bir ölüm vakasının olmaması."

"Komple bölge dağlık, yamaçlık bir halde. Küçük küçük bölgelerde evler var. Burası müştemilat" diyen Bulut, şunları ifade etti: "Ancak evler harabe halde. Sadece evler değil ağaçlar da öyle. Burada yüz yıllık bir zeytin ağacı var, sadece kökleri kalmış, yanmaya devam ediyor. Eve doğru geldiğimizde durumun faciasını görmek mümkün. Evde hiçbir şey kalmamış durumda. Mutfakta yanmayan sadece tencereler kalmış. Burada tavan çökmüş durumda, hala ısı devam ediyor.”

Görüntülerde küle dönmüş evler, yanmış meyve ağaçları dikkat çekti.

(ANKA)