CHP Milletvekili Çetin Arık, AKP Milletvekili Hülya Nergis Atçı’nın 'tarikatta cinsel istismar' skandalına ilişkin, “6 yaşındaki çocuğu da kimse başına bela almaz” şeklindeki açıklamasına, “Nasıl olur da bir milletvekili tarikat üyesini koruma adına 6 yaşındaki çocuğu baş belası olarak görür?” diyerek tepki gösterdi.

CHP'li Çetin Arık'tan, AKP'li  Atçı'nın 'tarikatta cinsel istismar' açıklamasına tepki
Fotoğraf: DepoPhotos

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, BirGün’ün gündeme getirdiği ‘tarikatta cinsel istismar’ skandalına ilişkin AKP Kayseri Milletvekili Hülya Nergis Atçı’nın yerel bir televizyon kanalında yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

Arık, AKP'li Atçı'nın sanık itiraflarına rağmen 6 yaşındaki bir çocuğun istismarını görmezden geldiğini belirterek, "Bu nasıl vicdan, ahlak ve Allah korkusu?" ifadelerini kullandı.

AKP’li Atçı, katıldığı programda İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’yi 6 yaşındayken evlendirmesiyle ilgili şu sözleri sarf etmişti;

“Hiçbir anne baba 6 yaşındaki çocuğunu evlendirmez. 6 yaşındaki çocuğu da kimse başına bela almaz yani. Eğer bozuk bir fıtrat yoksa burada bir hastalık yoksa, normal koşullarda bir anne-baba evlendirmeyi geç, çocuğunu hiç kimseye emanet etmez. Başka bir ailede 6 yaşında, 5 yaşında, 10 yaşındaki bir çocuğu başına bela çünkü. Çocuk yani. Böyle bir şey olmamalı. Böyle bir şeyi insanın aklı almıyor. Böyle bir şey olmuş mu, olmamış mı? Bu konuda yargı mutlaka bu işi takip ediyor. Devletin kurumları olayı sahiplenmiş bir şekilde çalışıyor. Dolayısıyla bu çok dar kapsamlı bir şeydir yani. Bir kişidir, iki kişidir, beş kişidir. Böyle bir şeyi bu topluma mal etmek veya belli bir kesime mal etmenin de çok ciddi bir haksızlık olacağını düşünüyorum. İnsan doğasının ve havsalasının almayacağı bir şey. Dehşet verici bir şey. Böyle bir şey yapıldıysa mutlaka yapanlar cezasını çekmeli. Her iki taraf da çekmeli ve asla böyle bir şeye de müsaade edilmemeli”

Nergis Atçı’nın sözlerine tepki gösteren CHP'li Arık ise şunları söyledi:

“EN AZ OLAYIN KENDİSİ KADAR UTANÇ VERİCİ”

“Hülya Nergis’in açıklamalarını görünce aynı ilin milletvekili olmaktan utandım. Nasıl olur da bir anne, bir kadın, bir hukukçu, bir milletvekili sanıkların itiraflarına rağmen 6 yaşındaki bir çocuğun istismarını görmezden gelebilir. Hülya Nergis’in açıklamaları en az olayın kendisi kadar utanç verici. Nasıl olur da bir anne, milletvekili tarikat üyesini koruma adına 6 yaşındaki çocuğu baş belası olarak görür? Bu nasıl vicdan, ahlak ve Allah korkusu? Az kaldı rabbim bu zihniyetten bizi kurtaracak”

(ANKA)