CHP'li Ünal Çeviköz, Mısır’a bir heyet gönderilmesi amacıyla Mısır tarafına bildirimde bulunduklarını söyledi. Çeviköz, "CHP heyeti olarak önümüzdeki haftalarda Mısır’a ziyaret olabilir. Öyle bir gelişme bekliyorum" ifadelerini kullandı.

CHP’li Çeviköz: CHP heyeti önümüzdeki haftalarda Mısır’a gidebilir

CHP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz, yıllardır Mısır’la büyükelçilik seviyesinde diplomatik temas olmamasının doğru olmadığını söylediklerini ve şimdi bu noktaya gelindiyse bundan memnuniyet duyacaklarını söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mısır’la diplomatik temasların başladığı açıklarken, CHP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz, daha önce yaptıkları girişimler sonucu bir CHP heyetinin Mısır’a gidebileceğini söyledi. Çeviköz, “CHP heyeti olarak önümüzdeki haftalarda Mısır’a ziyaret olabilir. Öyle bir gelişme bekliyorum” dedi.

Çeviköz, AjansBizim’e yaptığı açıklamada, Çavuşoğlu’nun açıklamalarını eleştirerek, “Mısır’la diplomatik temaslar hiç kesilmedi. Diplomatik temaslar başladı demek, mevcut durumu açıklamak için düzgün bir ifade tarzı değil çünkü büyükelçiliklerimizi kapatmadık, diplomatik temaslar hiç kesilmedi. 2013 yılından beri iki ülkede de büyükelçi yok ama mazlahatgüzarlar var” dedi.

Çeviköz, yıllardır Türkiye ve Mısır gibi bölgenin en önemli aktörlerinin karşılıklı olarak büyükelçi seviyesinde temsil edilmemesinin önemli bir siyasi boşluk olduğunu ve bunun giderilmesi gerektiğini söylediklerini, şimdi böyle bir karar alındıysa, bundan memnuniyet duyacaklarını belirtti.

"CHP'DEN HEYET OLARAK GİDİŞ OLABİLİR"

Çeviköz, iki ülke ilişkilerinin normalleşmesi için Mısır’a bir heyet gönderilmesi amacıyla Mısır tarafına bildirimde bulunduklarını söyledi.

Çeviköz, “TBMM Dışişleri Komisyonunun Mısır’a en kısa zamanda bir heyet göndermesi gerektiğini de söyledik. Parlamentolar arası temasların canlandırılması için. Ama bu teklife komisyondan herhangi bir karşılık gelmedi. Bunun üzerine Mısır’a da CHP olarak bir heyet göndermek istediğimizi bildirdik. Onlar da şimdi pandemi koşulları bulunduğunu, bize karşı bildirimde bulunacaklarını belirttiler. Onların da seçimi oldu ve bu da zaman aldı. Pandemi imkan vermiyordur onun için zaman almıştır ama önümüzdeki haftalarda CHP’den heyet olarak gidiş olabilir” bilgisini verdi.