CHP PM üyesi İlhan Cihaner, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da iktidarın oyları ile reddedilen teklifleri sıraladı

CHP'li Cihaner, TBMM’de reddedilen teklifleri paylaştı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) PM üyesi İlhan Cihaner, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda reddedilen teklifleri paylaştı.

Cihaner'in paylaştığı listede, "Sağlıkta Şiddet Yasa teklifi, Salgının işçi sağlığına etkilerinin araştırılması, Zorunlu işler dışındaki çalışanların ücretli izne ayrılması" teklifleri yer aldı.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadelede en ön safta bulunan sağlık çalışanları için alınması gereken önlemler tartışılırken, TBMM Genel Kurulu’nda AKP’nin İnfaz Paketi görüşmeleri öncesinde partilerin önerileri görüşüldü.

CHP Grubu tarafından sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti önlemek amacıyla Sağlıkta Şiddet Yasa teklifinin Meclis gündemine alınması teklifi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

CHP PM üyesi İlhan Cihaner, konuya ilişkin yaptığı sosyal medya paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

ALİ ŞEKER DOKTOR ÖNLÜĞÜYLE KÜRSÜYE ÇIKMIŞTI

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, doktor önlüğü ile Meclis kürsüsüne çıkmış ve sağlıkta şiddet yasasının bir an önce çıkarılmasını istemişti. Meclis Başkanvekili Levent Gök, Şeker’i “Sayın Şeker, benim Meclis uygulamalarımda sembolik olarak izin veriyorum, selamlayıp hemen çıkartmanızı rica edeceğim. İç Tüzük’e de aykırı davranmamaya dikkat edelim” diyerek uyarmıştı.

Uyarı üzerine doktor önlüğünü çıkarıp kürsüye asan Şeker, “Her ne kadar önlüğü çıkartsam da hekim kimliğimle konuşacağım, vekil kimliğimle değil. Sağlıkta şiddet yasası çıkana kadar da bu mikrofonda kalsın bu önlüğümüz” demişti.

Şeker teklifle ilgili, “Üç gün biz halk olarak sağlıkçıları alkışladık ama sonrası üç nokta, boşluk. Eğer biz halkla birlikte alkışladığımızın ötesinde, Meclis olarak bu, sağlıkta şiddet yasasını çıkartmayacaksak ne farkımız kaldı sokakta alkış yapandan. Sadece alkış yetmez, biz sorumlulukları yerine getirelim istiyoruz” diye konuşmuştu.