CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, gündeme ilişkin basın toplantısı düzenledi. Büyükşehir Meclisi'nde gündeme alınmayan 'PKK'yi kınama' önergesi hakkında, “AKP gündemi değiştirme çabası içindedir. Bu önerge ve algıyla ekonomik krizi, işsizliği, adalet ve bağımsız yargı arayışındaki çığlıkları, dış politikada yapılan hata ve yanlışları unutturmaya çalışmaktadır” dedi

CHP'li Deniz Yücel: AKP gündemi değiştirme çabası içinde

AYCAN KARADAĞ

CHP İl Başkanı Deniz Yücel, gündemdeki konulara ilişkin il başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Yücel, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’nın Çubuk ilçesinde katıldığı asker cenazesinde uğradığı saldırılarının raporlar halinde anlatıldığı ‘21 Nisan 2019 Çubuk Linç Giriş’ adlı kitabı tanıttı. Geçtiğimiz günlerde yaşanan PKK'yi kınama önergesi tartışmalarıyla ilgili, “CHP kurulduğu günden beri terör örgütlerini lanetleyen bir duruş sergilemiştir. PKK ve tüm terör örgütlerini lanetliyorum. Bu söyleyen arkadaşın diğer terör örgütlerine karşı da aynı duruşu sergilemelerini bekliyoruz. İŞİD’i, DEAŞ KPC ve FETÖ’yü de lanetliyoruz. Şehitlerimizin kana akarken onlarla pazarlığa oturanları da lanetliyoruz” dedi.

ÇUBUK LİNÇ GİRİŞİMİ KİTAP HALİNE GETİRİLDİ

Geçtiğimiz aylarda Ankara’nın Çubuk ilçesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırının tüm Türkiye’ye yapıldığını ifade eden Yücel, “6 ay önce bir seçim yaşadık, halkımız ülke genelinde iradesini sandığa yansıttı. Seçim sürecinde CHP olarak gerek İzmir’de gerek Türkiye genelinde iktidarın iftiralarına maruz kaldık. Özellikle havuz medyası ve yandaş basının kullandığı yöntemlerle bizim terör örgütleriyle birlikteymiş gibi bir algı yaratılmaya çalışıldı. Ankara Çubuk’ta Sayın Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırı aslında demokrasimize yapıldı. Milli birlik ve beraberliğimize yapılan bir saldırıydı. Şehit cenazesinde bunu yapan bunu yapmaya cesaret eden, şehidimizi ve şehitlerimizi kirli siyaset anlayışına alet eden zihniyet bu saldırıyı şehidimize, şehidimizin ailesine ve tüm milletimize yaptı. CHP bir araştırma komisyonu kurdu ve olay günü yaşananlar etraflıca araştırıldı ve bir rapor hazırlandı. Bu rapor olayın iç yüzünün kamuoyunun bilmesi adına kitaplaştırıldı. Önümüzdeki günlerde İzmir’de STK’lar meslek odaları, meslek birliktelikleri, sendikalar gibi demokrasinin olmazsa olmazı kurum ve kuruluşlarıyla kitaplaştırılmış bu vahim olayı, İzmir kamuoyuyla paylaşacağız” diye konuştu.

'KENDİLERİNE SİYASİ RANT SAĞLAMA PEŞİNDELER'

Geçtiğimiz günlerde İzmir’de yaşanan orman yangını sonrasında Büyükşehir Belediye Meclisi’nde terörü lanetleme eleştirilerine hakkında da konuşan Yücel şunları dile getirdi, "AKP’nin ‘CHP PKK’yı kınayamadı’ gibi açıklamalarının sebebi kendilerine siyasi rant sağlama peşindeler. PKK terör örgütüdür. 30 binden fala vatandaşımızı katletmiştir. CHP kurulduğu günden bu yana terör örgütlerini lanetleyen bir duruş sergilemiştir. PKK ve tüm terör örgütlerini lanetliyorum. Bu söyleyen arkadaşın diğer terör örgütlerine karşı da aynı duruşu sergilemelerini bekliyoruz. İŞİD’i, DEAŞ KPC ve FETÖ’yü de lanetliyoruz. Bu terör örgütlerini lanetlerken terör örgütleriyle iş tutanları da lanetliyoruz. Şehitlerimizin kana akarken onlarla pazarlığa oturanları da lanetliyoruz. AKP gündemi değiştirme çabası içindedir. Bu önerge ve algıyla ekonomik krizi, işsizliği, adalet ve bağımsız yargı arayışındaki çığlıkları, dış politikada yapılan hata ve yanlışları unutturmaya çalışmaktadır. Kısaca yapay bir gündem yaratma çabasındalar. Seçimden önce terörist başının mektubu televizyon kanallarında okutturdular. Televizyon kanallarına çıkıp da terör örgütünün mektubunu yorumlayan AKP Genel Başkanını izledik. Terör örgütü üzerinden yapılan algı oyunlarına artık bu milletin kanmadığını görmek zorundalar.”