CHP'li vekil Murat Emir, Konya’da görev yapan Dr. Ekrem Karakaya'nın katledilmesinin ardından Bakan Koca’ya güvenlik çağrısında bulundu. Emir, "Yönetmelikle x-ray kurulumunu zorunlu hale getirin" dedi.

CHP'li Emir’den Bakan Koca’ya güvenlik çağrısı:  Yönetmelikle x-ray kurulumunu zorunlu hale getirin

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Konya’da Konya Şehir Hastanesi'nde Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya'nın öldürülmesinin ardından, hastanelerdeki güvenlik eksiğini gündeme getirdi.

Bakan Koca’ya çağrıda bulunan Emir, “Bir yönetmelikle hastane girişlerine x-ray ve üst araması zorunluluğu getirilebilir. Sağlık personelinin can güvenliğini sağlamak için neyi bekliyorsunuz?” diye sordu.

Konya Şehir Hastanesi’nde görevli doktor Ekrem Karakaya’nın bir hasta yakını tarafından katledilmesi sağlık kuruluşlarındaki güvenlik eksiğini bir kez daha gündeme getirdi. Sağlık Bakanlığının, sağlık personeline yönelik şiddete karşı duyarsız kaldığını belirten CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya acil bir şekilde gerekli düzenlemelerin yapılması için harekete geçilmesi çağrısında bulundu. Aile hekimliklerinden hastanelere kadar tüm sağlık kuruluşlarında sağlık personelinin can güvenliği sağlanmadan görev yapmak zorunda bırakıldığını belirten Emir, şunları söyledi:

GÜNDE 80’DEN FAZLA SAĞLIKTA ŞİDDET VAKASI

“Sağlıkta şiddet maalesef her geçen gün artarak devam ediyor. Bakanlığın kendi verilerine göre beyaz kod ihbar sayısı 2020 yılında 11 bin 942’ye ulaşmıştı. Bir yıl sonra neredeyse üç kat artarak 29 bin 826’ya yükseldi. Bu da günde 80’den fazla sağlıkta şiddet vakası anlamına geliyor. Sağlık Bakanlığı ise tüm bu şiddet olaylarına karşı duyarsız kalıyor ve hiçbir şekilde önlem almıyor. Konya’da bir hekim arkadaşımızın vahşice katledildiği olayda da bir kez daha görülmüştür ki; sağlık personeli tamamen savunmasız bırakılmıştır. Oysa sağlık emeçilerinin yaşam hakkına kastedilmesini önleyecek her türlü tedbirin alınması devletin yükümlülükleri arasındadır.

AVM’LER BİLE DAHA GÜVENLİ

Ancak, bu konuda hiçbir önlem alınmıyor. AVM’lere bile ateşli, delici ve kesici aletlerle girilemezken sağlık kuruluşlarına hiçbir kontrol olmaksızın girilebiliyor. AVM’ler bile sağlık kuruluşlarından daha güvenli. Hazırlanacak bir yönetmelikle sağlık kuruluşlarının girişlerine x-ray kurulması ve beraberinde üst araması zorunluluğu getirilebilir. Bugüne kadar hekimlerimizi, sağlık personelimizi alkışlamaktan başka bir şey yapmayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sesleniyoruz. Sağlık personelinin can güvenliğini sağlamak için neyi bekliyorsunuz? Bunca şiddet olayının yaşandığı hastaneler en azından AVM’ler kadar güvenlik önlemini hak etmiyor mu?”