CHP Milletvekili Murat Emir, Sağlık Bakanlığı’nın sağlık çalışanları için aylar sonra Güney Kore’den grip aşısı bulabildiğini ve bunun da yalnızca 600 bin doz olduğunu açıkladı. CHP’li Emir, bu durumda iki sağlıkçıdan birinin aşı olamayacağını belirtti

CHP’li Emir: ‘İki sağlıkçıdan biri aşı olamayacak’

HABER MERKEZİ

Sağlık Bakanlığı’nın pandemi sürecinde artan talebe rağmen yeterli miktarda grip aşısı tedarik edemediğini ifade eden CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Sağlık Bakanlığı’nın sağlık çalışanları için grip aşısını yeni bulabildiğini ve yalnızca 600 bin doz aşı alınabildiğini açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye yazılı soru önergesi sunan Emir, “Covid-19’la mücadelede en ön safta yer alan sağlık çalışanları grip aşısı olamadıkları için büyük risk altında görev yapmaya devam etmektedirler. Edindiğimiz bilgilere göre yalnızca Güney Kore’den olumlu yanıt alınmıştır.

Buna göre, Türkiye’de faaliyet gösteren Keymen İlaç firması, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü adına Güney Kore merkezli SK Bioscience firması ile anlaşma yapmış ve Çin’de üretilen yaklaşık 600 bin doz aşı, sağlık çalışanları için kullanılmak üzere Türkiye’ye getirilmiştir” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de 1 milyonun üzerinde sağlık çalışanının görev yaptığı göz önünde bulundurulduğunda mevcut tabloya göre yaklaşık iki sağlık çalışanından birinin aşı olamayacağını da vurgulayan CHP’li Emir, “Bu durumda, sağlık çalışanlarına ücretsiz aşılama programı ne zaman başlayacak ve aşılanacak sağlık personeli hangi kriterlere göre seçilecektir?” dedi.