CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, 15 Temmuz darbe girişimi ve komisyon çalışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada "O.K., MİT'e gidiyor ve bilgi veriyor, O.K.'yı bizim dinlememiz gerekmiyor mu? Biz dinlemeyelim diye bu kişiyi olaydan sonra MİT personeli yaptılar" dedi.

CHP'li Emre: Darbe ihbarı yapan binbaşıyı, darbe komisyonu dinlemesin diye MİT personeli yaptılar

TBMM’de kurulan 15 Temmuz Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu Üyesi Zeynel Emre, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Emre, darbe girişimi ve komisyon çalışmalarına ilişkin AKP'nin 'olağanüstü bir gizlilik ve hassasiyet gösterdiğini' söyleyerek "O.K., MİT'e gidiyor ve bilgi veriyor, O.K.'yı bizim dinlememiz gerekmiyor mu? Biz dinlemeyelim diye bu kişiyi olaydan sonra MİT personeli yaptılar" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre ve Lefke Avrupa Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Şengül Hablemitoğlu, KRT'de dün yayınlanan 'Haftanın Panoraması' programında Semra Topçu'nun sorularını yanıtladı.

Emre şunları söyledi:

'MİT BAŞKANI'NI DİNLEMEMİZ GEREKMİYOR MU?'

“Burada mesele, darbenin önceden bilinip bilinmediği, önlenebilip önlenemeyeceğidir. Ayrıca bir daha böyle olaylar yaşanmaması için neler yapılabilir? Darbe Komisyonu meseleye böyle yaklaştı ve bu soruların yanıtlarını aradı. Ama iktidar, olağanüstü bir gizlilik ve hassasiyet gösterdi. Örneğin 14:45’te O.K., MİT’e gidiyor ve bilgi veriyor, O.K.’yı bizim dinlememiz gerekmiyor mu? Biz dinlemeyelim diye bu kişiyi olaydan sonra MİT personeli yaptılar.

Genelkurmay Başkanı’nı dinlememiz gerekmiyor mu, MİT Başkanı’nı dinlememiz gerekmiyor mu, muhataplarımıza sorularımızı sormamız gerekmiyor mu? O.K.’nın verdiği bilginin ardından gerçek olabileceği değerlendiriliyor ve (saat) 4’ten sonra ilk önce MİT Müsteşar Yardımcısı gidiyor Genelkurmay 2. Başkanı’na bilgi veriyor. Daha sonra MİT Müsteşarı bizzat gidiyor, Genelkurmay Başkanı’yla konuşuyor. Bazı kararlar alıyorlar, uçuşların iptal edilmesi gibi. Yani göründüğü gibi değil ama gizli kalsın istendi. Sürekli bir sahte kahramanlıklar üzerinden, illüzyon üzerinden konuşuyorlar. Madem öyle, basın Darbe Komisyonu raporunu, yayınlayın. Neden korkuyorsunuz?

Birçok bakanı ve Cemil Çiçek’i de dinlemek istedik. Net sorular sorduk biz esasında. Dedik ki AKP döneminde bakanlıklarda göreve alma ve terfilerde, sizin aldığınız ve ihraç ettiğiniz kişilere dair oran nedir, oransal olarak söyleyin bakalım. Hep illüzyonu tercih ettiler. Hep bir perdeleme olduğunu gördük. Çünkü bir yerden sonra çorap söküğü gibi her şeyin açığa çıkacağını gördüler.

'ZEKERİYA ÖZ, ‘GELİN BENİ ALIN ALABİLİYORSANIZ’ CÜMLESİNİ BOŞUNA SÖYLEMEDİ'

Zekeriya Öz, ‘Gelin kardeşim davulla zurnayla beni alın alabiliyorsanız’ cümlesini boşuna söylemedi. Çünkü Zekeriya Öz, ülkede en tepedeki isim başta olmak üzere birçok AKP’li yetkiliyle görüşerek kumpas davalarında hareket ediyordu. Yani adama ‘buyur git’ dediler. Ben şimdi söylüyorum; Almanya’ya kaçtığı söyleniyor değil mi, kaç kere hangi resmi belge ve bilgiyle Almanya nezdinde bunun müzakeresini yürüttüler. Bunun müzakeresini yapabildiler mi? ‘Niye teslim etmiyorsunuz’ diye sordular mı? Hayır. Sadece bir örnek bu.”