CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, Marmaris'teki orman yangınıyla ilgili yaptığı açıklamada iktidara sert tepki gösterdi. Erbay, “Defalarca uyardık ama bizi dinlemediler. İhmal ve beceriksizlik nedeniyle ormanlarımız, doğamız yok oluyor. Yüreğimiz yanıyor. Yalan yanlış açıklamalarla gerçeklerin üstünü örtmeye çalışıyorlar. Marmaris yangını AKP iktidarının ülkeyi yönetemediğini bir kez daha göstermiştir” ifadelerine yer verdi.

CHP’li Erbay'dan iktidara: Beceriksizliğiniz ve ihmalleriniz yüzünden ormanlarımız yok oluyor
Fotoğraf: AA

Muğla'nın Marmaris ilçesi Yalancıboğaz mevkiinde çıkan orman yangınında yaklaşık 500 hektar ormanlık alan yandı, yaban hayat yok oldu.

Bölgede yangın söndürme çalışmalarını yakından takip eden CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, orman yangınlarına isyan etti. İktidara tepki gösteren Erbay, “Defalarca uyardık ama bizi dinlemediler. İhmal ve beceriksizlik nedeniyle ormanlarımız, doğamız yok oluyor. Yüreğimiz yanıyor. Yalan yanlış açıklamalarla gerçeklerin üstünü örtmeye çalışıyorlar. Marmaris yangını AKP iktidarının ülkeyi yönetemediğini bir kez daha göstermiştir” dedi.

"BİR KEZ DAHA GÖRDÜK Kİ UYARILAR DİKKATE ALINMAMIŞ"

Yangın nedeniyle yaklaşık beş yüz hektar ormanlık alanın yok olduğunu hatırlatan CHP’li Erbay, "AKP’nin yanlış politikaları, beceriksizliği ve ihmaller nedeniyle Muğla alev alev yanıyor. Defalarca uyarılarda bulunduk ancak hiçbiri dikkate alınmadı. Orman yangınlarının nedenlerinin ve yangınlara müdahalede yaşanan aksaklıkların neler olduğunun ortaya çıkarılması için TBMM’ye soru önergeleri ve araştırma önergeleri verdik. Marmaris Yalancıboğaz yangınında bir kez daha gördük ki bugüne kadar yaptığımız uyarılar dikkate alınmamış. Orman yolları ve yangın emniyet şeritleri yeterli düzeyde açılmamış. Bu bölgede yangın yolları olsaydı ve yangın emniyet şeritleri açılsaydı bu yangın bu kadar büyümeyecekti” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin kendi yangın söndürme filosunu kurması gerektiğini birçok kez ifade ettik diyen CHP’li vekil, “Defalarca uyardık. Gece görüş özelliğine sahip helikopterler envantere bir an önce katılması gerekir dedik. Bakan, daha önce yaptığı açıklamada 4 Temmuzdan itibaren gece görüş özelliğine sahip helikopterlerin envantere gireceğini söylemişti. Şimdi bakıyoruz ki gece görüş özelliğine sahip helikopterler ortada yok. Marmaris Yalancıboğaz mevkiinde çıkan yangına gece müdahale edilemedi. Çünkü bu özelliğe sahip helikopter yok. Aldığımız duyumlara göre gece görüş özelliğine sahip helikopterlerin sözleşme süreleri sona ermiş. Bu nedenle de bu yangına gece müdahale edilememiş. Sayın Bakana soruyoruz; Gece görüş özelliğine sahip helikopterler nerede? Sözleşmeler gerçekten bitti mi? Bittiyse neden erken bir sürede bitti?” dedi.

"YANLIŞ BİLGİLERLE YURTTAŞLAR KANDIRILMAYA ÇALIŞILIYORLAR"

Resmi makamlardan gerçekle ilgisi olmayan açıklamalar yapılarak yurttaşların yanıltılmak istendiğini, gerçeklerin üstünün örtülmeye çalışıldığını belirten Erbay, şöyle devam etti:

“Yangın devam ettiği sırada Tarım Bakanı yangının kontrol altına alındığını açıkladı. Ancak Bakan bu açıklamayı yaptığı sırada yangın kontrol altına alınmış değildi. Her konuda olduğu gibi bu konuda da yanlış bilgilerle yurttaşlar kandırılmaya çalışılıyorlar. Gerçeği yansıtmayan açıklamayla beceriksizliklerinin, ihmallerinin üstünü örtmeye çalışıyorlar. Marmaris yangını AKP iktidarının ülkeyi yönetemediğini bir kez daha göstermiştir.”