Yurt gazetesinin öncülüğünde Uşak'ta düzenlenen "Sokak muhabirleri" yetiştiriyoruz eğitimine Chp Gençlik İl Örgütü temsilcileri de katıldı.

CHP'li gençler 'yurttaş gazeteci' oluyor

Birçok ilden gençlerin katılımıyla düzenlenen eğitimde deneyimli ve usta gazeteciler tecrübelerini paylaştı.Gazeteciliğin onurlu ve zor bir meslek olduğunu anlatan tecrübeli gazeteciler geçmiş ve bugün arasındaki farkları anlattılar.

Birbirinden değerli isimlerin eğitimci olarak katıldığı program Chp Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız'ın konuşmasıyla başladı.

Program tarihinin 12 Eylül'e denk gelmesi sebebiyle darbe yıllarının basın üzerindeki etkisini büyüklerden dinlerken; bugün ise benzeri olayların yaşandığının altını çizen Chp'li Yıldız "Büyük fedakarlık göstererek her türlü baskılara rağmen, bu zor görevin üstesinden gelen basın mensuplarının üzerindeki antidemokratik tutumların 12 Eylüldeki günlerden farkı yoktur.Basının doğru ve tarafsız habercilik anlayışıyla hizmet etmesini bekliyoruz ve bunun için de basın üzerindeki baskıların, sansürün mutlaka kaldırılması, demokratik ortamda çalışma şartlarının yeniden sağlanması gerekmektedir.Gazetecilerin ve medya kuruluşların üzerindeki tehditkar tutum son bulmalıdır.Hükümet eliyle gönderilmiş aynı manşetlerle çıkmasına alıştığımız havuz medyasının gazeteleri , aynı içerikle düzenlenen programları, aynı cümleleri kuran kişilerin etrafimızı sarmaladığı bugün tarafsızlığın ne denli önemli olduğunu algılıyoruz" dedi.

Yurt gazetesi gibi tarafsız ve özgür gazetelerin , korunması ve desteklenmesi gerektiğini anlatan Yıldız; eğitim programında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kaynak: gercekgundem.com