CHP Muğla Milletvekilli Süleyman Girgin, Bodrum’daki yaklaşık 19 bin metrekarelik alanın, Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Özelleştirme İdaresi tarafından satılmasına tepki gösterdi. Girgin, “Parsel parsel satmanın sonu gelmiyor, yeter artık! Bodrum har vurup harman savruluyor” dedi.

CHP’li Girgin: Bodrum har vurup harman savruluyor

BİRGÜN EGE

CHP Muğla Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Süleyman Girgin, Bodrum’daki yaklaşık 19 bin metrekarelik alanın, Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Özelleştirme İdaresi tarafından satılmasına tepki gösterdi.

Girgin, “Parsel parsel satmanın sonu gelmiyor, yeter artık! Bodrum har vurup harman savruluyor. Geçtiğimiz ay, 12 Kasım’da, 29 bin metrekarelik bir arazi yeni kurulmuş bir şirkete haraç mezat satılmıştı. Şimdi de 19 bin metrekare… Dükkânı kapatmaya niyetlenen esnaf, elde ne var ne yoksa gözden çıkarır, yok pahasına satar. İktidar dükkânını kapatan AKP bu psikoloji ile hareket ediyor. Zararı hepimize oluyor” diye konuştu.

Yaklaşık 19 bin metrekarelik alanın, konut planı içinde yer aldığını belirten Girgin, konut için satış konusunda da işin içine başka bir Alicengiz oyununun girdiğini söyledi.

Girgin, şunları dile getirdi: “Şayet bu arazi, konut yapılması için, Hazine tarafından satılsa idi, hem Bodrum Belediyesi hem de Muğla Büyükşehir Belediyesi bu satıştan pay alacaktı. Bu konutlara hizmeti bu belediyeler götürdüğü için bundan daha doğal bir şey zaten olamaz. Ancak bir gece ansızın çıkan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Özelleştirme İdaresi üzerinden bu arazi satıldığında belediyeler pay almıyor. Böyle ucuz hesaplar peşindeler.”

KEDİ BURADAYSA CİĞER NEREDE?

Bu yaklaşımın Bodrum’la sınırlı olmadığını belirten Girgin, şunlar dile getirdi: “Hep söylüyoruz. Türkiye son on dokuz yıldır kadir kıymet bilmez bir hayırsız mirasyedi iktidar tarafından yönetiliyor. Âdeta öç alırcasına cumhuriyet kazanımlarını har vurup harman savurdular. "Ne banka bırakacağız ne fabrika ne işletme ne de liman, hepsini satacağız." dediler ve sattılar. Sata sata devletin tüm akarlarını kuruttunuz, geriye bir tek vergi gelirleri ve vatandaşın cebi kaldı; bir tek, aldığımız nefes karşılığında şimdilik vergi vermiyoruz. Hiçbir hükûmetin cumhuriyet tarihinde toplayamadığı vergiden daha fazla vergi topladılar: 2 trilyon 600 milyar dolar. Sonra? 63 milyar dolarlık özelleştirme yaptılar. Başka? 446 milyar dolar da devleti borçlandırdılar. Soru şu: Bütün bu paralar nereye gitti? Ortada bir hesap hatası var, Nasrettin Hoca'nın dediği gibi "Kedi buradaysa ciğer nerede, ciğer buradaysa kedi nerede?"