CHP'li Gök, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesiyle epilepsi hastası bir öğrencinin yaşadığı ayrımcılığı Meclis'e taşıdı.

CHP’li Gök, Meclis gündemine taşıdı: Epilepsi hastası öğrenciye okul servisi temini için “kamu zararı” denildi

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, epilepsi hastası bir öğrencinin yaşadığı ayrımcılığı Meclis’e taşıdı. Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yazılı olarak yanıtlaması istemiyle Meclis’e soru önergesi verdi.

Gazete Yolculuk'un haberine göre; Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu’na (TİHEK) başvuran bir veli, epilepsi hastalığı bulunan oğlunun okulun engelli öğrenciler için oluşturduğu sabahçı programında eğitim görmesi sebebiyle sağlık sorunları yaşadığını belirtti. Epilepsi hastaları için uyku düzeninin çok önemli olduğunun altını çizerek özel sınıf açılmasını istedi.

Gazete Yolculuk'un haberine göre; CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okulda öğlenci programında özel eğitim sınıfı açılabileceğini ancak kamu zararına sebep olacağı gerekçesiyle öğrenci servisi temin edilemeyeceği yönünde cevap verdiğini aktardı.

Levent Gök, Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yazılı olarak yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:

► Sözü geçen engelli öğrencimizin servis ihtiyacı giderilecek midir?

► Engelli öğrencilere okul servisi temin edilmesini kamu zararı olarak niteleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü hakkında herhangi bir işlem yapılmış mıdır?

► 2002 – 2020 döneminde uyku düzeninin korunması için öğlenci programında özel sınıf talep eden engelli öğrencilerimizin sayısını yıllık temelde açıklar mısınız? Sözü geçen taleplerden kaçına olumlu cevap verilmiştir?

► 2002 – 2020 döneminde okul servisi talep eden engelli öğrencilerimizin sayısını yıllık temelde açıklar mısınız? Sözü geçen taleplerden kaçına olumlu cevap verilmiştir?

► 2002 – 2020 döneminde servis temin edilmediği için kendi imkanları ile okullarına ulaşım sağlayan engelli öğrencilerimizin sayısını yıllık temelde açıklar mısınız?